Hlavní obsah

Štěpánek se rozhehrál s Lendlem. Pak v Prostějově vydřel postup do semifinále

PROSTĚJOV

Český tenista Radek Štěpánek se stal prvním semifinalistou mezinárodního tenisového antukového turnaje UniCredit Czech Open v Prostějově, když po velké bitvě za hodinu a 34 minut zdolal turnajovou trojku Itala Seppiho 7:5, 6:4.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Tenista Radek Štěpánek postoupil v prostějově do semifinále.

Článek

Štěpánek vlétl do obou setů jako uragán, když v nich pokaždé hned na úvod prorazil soupeřovo podání a poté vedl 2:0. Jenže Ital vždy otočil na 2:3. Poté si oba borci hlídali své servisy. V první sadě získal český hráč rozhodující brejk za stavu 5:5, ve druhé za stavu 4:4.

„Mazal jsem ho a hrál jsem si, co jsem chtěl. Jenže pak jsem vždy blbě prohrál servis a dostal jsem ho zpátky do hry. Zbytečně to bylo vyrovnanější. Na tom musím zapracovat. Přece jen, kdybych ušetřil nějaké síly, mohlo by se to hodit. Na druhé straně, není důležité vyhrát, když to jde jako po másle. Naopak, není-li to úplně ono, je to cennější. Co je ale tady pro mě ještě pozitivnější, tak to, že jsem nikoho nepustil nad sebe,“ pochvaloval si Štěpánek.

Stejně tak ocenil, že ho dopoledne rozehrával legendární Ivan Lendl. „Je úžasné, dostat se s takovým hráčem na kurt. Měl jsem z toho super pocit. Nijak mi ale neradil. Jen se zpetal, zda si přeji v té rozehrávce něco speciálního. To však nebylo třeba,“ řekl dvojnásobný vítěz prostějovského challengeru, který se o postup do finále utká s nevyzpytatelným Kazachem Ščukinem, jemuž utkání vzdala nasazená jednička Michail Južnyj.

„S Kazachem jsem ještě nikdy nehrál. S Južným jsem prohrál v pěti setech v Davis Cupu, ale už jsem ho i párkrát porazil. Je to skvělý borec a samozřejmě papírový favorit. Stát se však může všechno a já věřím, že se na semifinále připravím dobře, ať proti mě bude stát kdokoliv. Zdravotně se cítím fit a věřím, že to tak i zůstane,“ dodal Štěpánek ještě v době, než byl znám jeho příští soupeř.

Tenisový challenger mužů v Prostějově (antuka, dotace 106.500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Štěpánek (6-ČR) - Seppi (3-It.) 7:5, 6:4, Ščukin (Kaz.) - Južnyj (1-Rus.) 1:6, 4:1 skreč, Cipolla (It.) - Koroljov (Kaz.) 6:4, 2:0 skreč, Muňoz de La Nava (Šp.) - Estrella (Dom. rep.) 5:7, 7:5, 6:3. Semifinálové dvojice: Štěpánek - Ščukin, Cipolla - Muňoz de La Nava.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík