Hlavní obsah

Rozhodně mám co ztratit. Na kurt půjdu vyhrát, říká Kvitová

LONDÝN

Česká tenistka Petra Kvitová není před sobotním finále Wimbledonu nervózní a chce ho brát jako každý jiný zápas. Uvědomuje si, že není proti Rusce Marii Šarapovové favoritkou, ale půjde na kurt vyhrát a chce se o vítězství "porvat". Nejdůležitější zápas v dosavadní kariéře české fedcupové reprezentantky začíná v Londýně v 15 hodin. Živě ho vysílá televizní stanice Nova, podrobnou on-line reportáž budete moci sledovat na Sport.cz.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Chci finále Wimbledonu vyhrát, říká Petra Kvitová.

Článek

"Nejsem nervózní a na zápas se určitě těším. Spala jsem dobře," řekla Kvitová na tiskové konferenci. "Nijak zvlášť to zatím neberu. Zatím si připadám úplně normálně," uvedla česká naděje na první wimbledonský triumf ve dvouhře po 13 let.

"Budu se asi jen koncentrovat na zápas a nebudu myslet na titul ve Wimbledonu. Takže to bude jako normální zápas, jako druhé nebo třetí kolo tady," řekla osmá hráčka světa.

"Určitě si nemyslím, že jsem v tomto zápase favoritka. Možná je to lepší i proto, že necítím ten tlak, že bych měla, ale že můžu. Určitě se to tam změní a bude to těžký na psychiku, ale zatím to docela jde," prohlásila.

Ohradila se ale, že by ve svém prvním grandslamovém finále neměla proti vítězce Wimbledonu z roku 2004 co ztratit. "Samozřejmě mám co ztratit. Samozřejmě jdu na kurt vyhrát a ne prohrát," zdůraznila. "Budu si říkat, že se chci ukázat, vytáhnout a zahrát ten nejlepší tenis a pak se uvidí. Budu muset hrát na sto procent a pak mohu vyhrát," uvedla jednadvacetiletá hráčka.

S Šarapovovou nemáme žádný vztah

O tři roky starší Šarapovová je známá tím, že se příliš nebaví s ostatními tenistkami. Kvitová ale tvrdí, že chování Šarapovové mimo kurt na ni nemá vliv. "Je asi jedno, jak se chová mimo kurt... Na kurtě je to hráčka a tam se s ní těžko bojuje. Mimo kurt - samozřejmě každý je nějaký a každý má svůj svět," řekla. "S Šarapovovou jsme spolu nemluvily, takže nemáme žádný vztah."

Podle Kvitové jsou Rusky obecně bojové typy. "Já jsem také docela bojovnice, tak se o to taky porvu jako ona," zdůraznila.

Zopakovala, že jí nevadí hlučné projevy Šarapovové při úderech. "(Viktoria) Azarenková byla také ve čtvrtek hlučná, ale když jsem hrála, tak jsem nad tím nepřemýšlela. Hraju prostě svoji hru a nemyslím na ni," vrátila se ke své semifinálové výhře nad Azarenkovou.

Nezáleží jí na tom, kdo stojí na druhé straně. "Mám ráda tvrdou hru. Takže to bude podobné jako s Azarenkovou," dodala Kvitová.

Kvitová tu hraje dobře, tvrdí Ruska

Podle Šarapovové má Kvitová hodně sebedůvěry a pocit, že nemůže nic ztratit, protože to je její první grandslamové finále. "Hraje také levačkou. To je na trávě hodně nebezpečné. V zápasech tady hrála opravdu dobře," řekla ruská hráčka.

Kvitová se na finále nebude nijak speciálně připravovat. "Půjdu jen trénovat, pak odpočívat, dobrá večeře, normální spánek. Nic zvláštního," řekla.

Podobné záměry měla i Šarapovová. "Možná budu dnes odpoledne spát o něco déle. To je vše. Je to podobná rutina. Možná se budu dívat na tenis," dodala Ruska.

Kvitová po postupu do finále dostala řadu povzbudivých textových zpráv a v pátek za ní také přijedou rodiče. "Už měli letenky na semifinále, ale já jsem jim řekla, že na semifinále už byli, tak ať si počkají," řekla se smíchem Kvitová, která se loni ve Wimbledonu probojovala do semifinále.

O zkušenostech z wimbledonského finále nemluvila s loňským českým finalistou Tomášem Berdychem, ani s devítinásobnou vítězkou Martinou Navrátilovou. "Nemyslím si, že potřebuju radu, ale žádná zkušenost z toho, co (Navrátilová) zažila, určitě neublíží," řekla.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.