Hlavní obsah

Tenistka Peschkeová chce navázat na wimbledonský triumf

KANSAS CITY

Tenistka Květa Peschkeová si stále užívá blaženého pocitu ze zisku titulu ve wimbledonské čtyřhře, svého premiérového grandslamového vavřínu. Na trávě v All England Clubu triumfovala společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, pár dní poté oslavila 36. narozeniny, ale na konec kariéry zdaleka nemyslí. Naopak doufá, že přidá další velký úspěch.

Foto: ČTK/AP

Květa Peschkeová a Slovinka Katarina Srebotniková po wimbledonském triumfu.

Článek

"Necítím se vůbec stará. Chci hrát dál, protože si tenis užívám," řekla Peschkeová deníku Kansas City Star. "S přibývajícími zkušenostmi mám lepší cit pro míč, lépe čtu hru a hrát pouze čtyřhru není pro tělo tak náročné jako hrát dvouhru," řekla hráčka, která v roce 2005 byla v singlu dokonce 26. na světě. O dva roky později se ovšem začala specializovat na čtyřhru a Wimbledon byl její jubilejní dvacátý deblový titul.

Aktuální světová jednička čtyřhry Peschkeová se v týmu Kansas City Explorers, za který hrají třeba i Mike a Bob Bryanové, připravuje na americké betony v soutěži World Team Tennis. K šestatřicátým narozeninám tam minulý týden dostala i dort.

Na tváři už má neustále úsměv

S nadsázkou řečeno ale prožívá Peschkeová dlouhou oslavu již od 2. července, kdy se Srebotnikovou proměnily mečbol ve finále čtyřhry na trávě ve Wimbledonu. "Jen těžko dokážu popsat slovy pocity, které jsem prožívala. Je to prostě fantastické a od té doby mám na tváři neustále úsměv. Dostala jsem nespočet gratulací od nejbližších a od přátel a hodně dlouho až bláznivě ten úspěch oslavovala," uvedla tenistka.

Se Srebotnikovou se Peschkeová dala dohromady na začátku roku 2010 a společně se jim nadmíru daří. "Výborně se na dvorci doplňujeme. Jedna umí výborně určitou věc, druhá zase jinou, což v páru skvěle funguje," řekla Peschkeová.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori