Hlavní obsah

Korda se po deseti letech rozešel se Štěpánkem

PRAHA

Byl jedním ze strůjců nástupu Radka Štěpánka mezi tenisovou elitu. Petr Korda stál po boku nezlomného hráče, který po zdravotních potížích opět šplhá vzhůru světovým žebříčkem a o víkendu triumfoval na turnaji ve Washingtonu, dlouhých deset let. Teď se jejich cesty rozešly a Korda se plně věnuje rozvoji golfové kariéry své dcery Jessiky.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Petr Korda se již plně věnuje své dceři Jessice, která se snaží dostat mezi golfovou elitu.

Článek

„Naše spolupráce vždy spolehlivě fungovala, a to i přes skutečnost, že se v posledních dvou letech zároveň intenzivně staral o rozvoj golfového talentu své dcery. Před několika týdny mi Petr oznámil, že se vzhledem k náročnému programu Jesikky musel rozhodnout mezi mnou a rodinou a že jeho volbou je Jessika,“ vysvětlil Štěpánek důvod rozchodu pro deník Sport.

Dvaatřicetiletý tenista neopomněl připomenout, že Korda byl jednou z klíčových postav jeho kariéry. „S Petrem jsem spolupracoval plných deset let a mohu říci, že mu vděčím za rozvoj své profesionální kariéry. Vedl mne jako výborný metodik, psycholog i jako člověk a kamarád, který nese nesmazatelný podpis na zlepšené mého herního projevu,“ uvedl.

Štěpánka nyní koučuje padesátiletý český rodák s německým občanstvím Ivo Werner. „Spolupracuji s ním od začátku srpna. Ivo je mezi tenisovými profesionály znám jako zkušený kouč a odborník. Pevně věřím, že tato změna přinese do mého tenisu nové nápady, zlepšení a také nový pozitivní impulz,“ prohlásil Štěpánek, aktuálně sedmadvacátý hráč žebříčku ATP.

V týmu bývalé světové osmičky je výměna trenéra již druhou letošní změnou: na turnajích provází vítěze pěti turnajů místo Petra Pály český tenista Theodor Devoty.

Reklama

  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.