Hlavní obsah

Mauresmová a Capriatiová semifinalistkami Turnaje mistryň

LOS ANGELES

Američanka Chanda Rubinová propásla možnost probojovat se do semifinále Turnaje mistryň v Los Angeles. V rozhodujícím souboji totiž podlehla Rusce Jeleně Dementěvové ve třech setech a nabídla tak svou vstupenku do závěrečných bojů Francouzce Amélii Mauresmové. Čtvrtou semifinalistkou je domácí tenistka Jennifer Capriatiová.

Foto: ČTK

Jennifer Capriatiová je v semifinále Turnaje mistryň.

Článek

Již dříve si vybojovaly postup Belgičanky Kim Clijstersová a Justine Heninová-Hardenneová. Ty vyhrály své skupiny, Heninové-Hardenneové neuškodila ani závěrečná prohra ve skupině od Japonky Ai Sugijamaové.

Rubinová blízko úspěchu

Mauresmová v Červené skupině neměla boj o druhé postupové místo ve své moci, ale usmálo se na ni štěstí, když Dementěvová zaznamenala první vítězství v turnaji. Ruská tenistka po třísetové bitvě překazila postupové ambice Rubinové a do semifinále proti Heninové-Hardenneové poslala Mauresmovou. "U televize to bylo příšerně napínavé a půjdu za to Jeleně koupit dárek," slíbila Francouzka.

Rubinová přitom měla semifinále na dosah. Po vyhrané první sadě vedla ve druhém setu 5:2 a dvakrát podávala. Jenomže zápas nedokázala dorazit a ve třetím setu se její hra zhroutila. "Je to frustrující, sama jsem si to zkazila," plakala Rubinová.

Mauresmová, Rubinová i Dementěvová měly po zápasech ve skupině shodnou bilanci jedné výhry a dvou porážek. Francouzku posunul do semifinále nejlepší poměr setů.

Až čtvrtý mečbol

Capriatiová se do semifinálové fáze propracovala vlastními silami, když rovněž ve třísetovém vyrovnaném duelu zdolala ruskou soupeřku Anastasii Myskinovou 7:5, 5:7 a 6:4. V boji o finále ji čeká Clijstersová, která jako jediná nepoznala v základních skupinách turnaje s dotací tři miliony dolarů hořkost porážky.

Ve třetím setu vedla Capriatiová už 5:1, ale využila až čtvrtý mečbol. Ruska při něm trefila pásku sítě. "Měla jsem stále více sebevědomí, ale přesto od sebe moc nečekám. Tlak bude na Kim," řekla Američanka po své 401. výhře v kariéře.

Červená skupina
Dementěvová (9-Rus.) - Rubinová (10-USA) 4:6, 7:5, 6:1.
1. Clijstersová3306:1
2. Mauresmová3124:4
3. Rubinová3123:5
4. Dementěvová3122:5
Černá skupina
Sugijamaová (11-Jap.) - Heninová-Hardenneová (2-Belg.) 6:2, 6:4, Capriatiová (5-USA) - Myskinová (8-Rus.) 7:5, 5:7, 6:4.
1. Heninová-Hardenneová3214:3
2. Capriatiová3214:3
3. Myskinová3124:4
4. Sugijamaová3122:4
Semifinálové dvojice
Clijstersová (1-Belg.) - Capriatiová, Heninová-Hardenneová - Mauresmová.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka