Hlavní obsah

Kvitová si užívá postup do semifinále a na "dvojku" nemyslí

Rychlý postup do semifinále slaví tenistka Petra Kvitová při své premiéře na Turnaji mistryň. Po čtvrteční výhře nad světovou jedničkou Caroline Wozniackou už Češku v pátek čeká jen povinný duel s Polkou Agnieszku Radwaňskou. Pokud zápas vyhraje, stane se poprvé v kariéře druhou hráčkou světa.

Foto: ČTK/AP

Petra Kvitová a její vítězné gesto v úvodním utkání Turnaje mistryň v Istanbulu.

Článek

"To ještě musím vyhrát? Hmmm, tak to budu strašně bojovat," smála se Kvitová v rozhovoru pro Radiožurnál, deník Sport a iDnes v Istanbulu ohledně možnosti být druhou hráčkou světa, čímž by vyrovnala Janu Novotnou. "Popravdě, já to ještě moc nevnímám. Nebudu v křeči, ale bude to těžký. Takovou situaci jsem ještě nezažila," dodala již vážně svěřenkyně trenéra Davida Kotyzy.

Především si po výhře nad Wozniackou po setech 6:4 a 6:2 vychutnávala účast v semifinále Turnaje mistryň. "Určitě jsem nepředpokládala, že tam budu po dvou zápasech. Je to pěkné, teď si to užívám," řekla rodačka z Fulneku a myslela už i na další dny. "Na to se musím pořád soustředit a neuspokojit se," dodala Kvitová.

Výhrou nad Dánkou Wozniackou získala druhý skalp úřadující světové jedničky v kariéře a mnohem jasnější než před dvěma lety. V roce 2009 porazila na US Open Rusku Dinaru Safinovou z mečbolu. "To bylo něco úplně jiného. Teď jsem určitě jinde, to je jasný. Carolina ale nebyla úplně v pořádku. Bavily jsme se, že je trochu nemocná. Poznala jsem to z její hry, nehýbala se jako obvykle," líčila Kvitová.

Caroline Wozniacká nebyla při duelu s Petrou Kvitovou ve své kůži a lékaři jí raději přeměřili tlak.foto: Reuters/Murad Sezer

Už před zápasem Kvitová vypadala uvolněnější, což řekla i v předzápasovém rozhovoru a bylo to hodně znát na dvorci. Ani jednou nedala šanci dánské soupeřce, aby jí vzala podání. "Všechno bylo v pohodě. Servis mi psal, říkala jsem si, že bych ji mohla spíš brejknout a mohlo by to být dobrý," řekla Kvitová a soupeřku "brejkla" třikrát.

V hale vyhrála Kvitová letos i pošestnácté a je na ní vidět, že si pod střechou hodně věří. "Petra má ráda prostředí, kde se to odehrává. A má za sebou hrozně úspěšnou sezonu. Může být i zrelaxovaná, není v žádném stresu. Hala jí sedí, vždycky tam hrála dobře a radši. Vyhovuje to její přímočaré hře, je útočník," řekl trenér Kotyza.

Reklama

Související témata: