Hlavní obsah

Djokovič suverénně ovládl exhibici v Abú Zabí

ABÚ ZABÍ

Tři zápasy, tři výhry! Skvostná je bilance úřadujícího krále světového tenisu Novaka Djokoviče z jeho vystoupení na exhibičním turnaji v Abú Zabí, jenž se hrál poslední tři dny roku 2011. Srbský borec ve finále klání s dotací 250 tisíc dolarů v sobotu zdolal Španěla Davida Ferrera.

Foto: Ahmed Jadallah, Reuters

Novak Djokovič s trofejí pro vítěze exhibičního turnaje v Abú Zabí.

Článek

„Šlo o fantastickou přípravu na novou sezónu. Do startu Australian Open už nemám v plánu žádný turnaj. A tady jsem narazil na velmi kvalitní hráče. Pokaždé jsem šel do zápasu s maximálním soustředěním, abych skutečně otestoval svoji formu. A jsem vážně moc spokojený. Psychicky jsem připravený na novou sezónu a z tenisového hlediska se rovněž cítím den za dnem lépe,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý Novak Djokovič.

V Abú Zabí postupně zdolal Francouze Monfilse, světovou šestnáctku, Švýcara Federera, jemuž patří na žebříčku třetí místo, a nakonec i pátého muže pořadí ATP Španěla Ferrera. „Měl jsem jistou výhodu, protože jsem v Abú Zabí už čtrnáct dnů. Poctivě jsem trénoval a moje výkonnost jde nahoru. Navíc jsem se dokonale sžil se zdejším tvrdým povrchem,“ vyprávěl Djokovič.

Novak Djokovič líbá trofej pro vítěze turnaje v Abú Zabí vyrobenou skláři novoborské společnosti Lasvit.foto: Reuters/Ahmed Jadallah

Španěl David Ferrer nebyl po finálovém nezdaru nijak dramaticky zklamaný. „Šlo o přípravu, nikoliv body do žebříčku. A já jsem si ověřil, že moje forma ze závěru minulého roku mi vydržela. V Londýně na Turnaji mistrů jsem předváděl výborný tenis a postoupil do semifinále. I tady v Emirátech jsem hrál solidně,“ tvrdil poražený finalista, jenž postupně porazil Francouze Tsongu, šestého muže světa, a krajana Nadala, jemuž na žebříčku ATP patří druhé místo.

„Ve finále proti Djokovičovi jsem neměl mnoho šancí. On byl prostě lepší. Vůbec mi nedal šanci. Abyste s Novakem uspěli, musíte hrát na hranici rizika s maximální agresivitou a přitom nedělat chyby. Takový výkon jsem nepředvedl,“ uznal Ferrer, jenž si stejně jako vítěz turnaje odnesl trofej vyrobenou skláři novoborské společnosti Lasvit.

Velký rozhovor s Novakem Djokovičem najdete v pondělním vydání deníku Právo.

Výsledky exhibice z Abú Zabí
Finále: Djokovič (Srb.) - Ferrer (Šp.) 6:2, 6:1.
O 3. místo: Nadal (Šp.) - Federer (Švýc.) 6:1, 7:5

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori