Hlavní obsah

Belgie doufá, že Clijstersová na olympiádu pojede

BRUSEL

Rozrušení vzbudilo v Belgii rozhodnutí Kim Clijstersové nejet na olympijské hry v Aténách. Druhá hráčka světového žebříčku odmítá, aby na olympijském turnaji hrála v oblečení značky Adidas, protože jejím výhradním sponzorem je firma Fila.

Foto: www.kimclijsters.be

Kim Clijstersová

Článek

Belgičané litují, že tak přijdou o téměř jisté zlato nebo stříbro, současně ale upozorňují, že se populární tenistka připraví o jeden z vrcholů kariéry. A vroucně si přejí, aby Clijstersová své rozhodnutí změnila.

"Hry se konají jen jednou za čtyři roky," připomněl v úterý Jacques Rogge, předseda Mezinárodního olympijského výboru. "Až Kim pověsí špičkový tenis na hřebík, bude litovat, že se nepodívala na olympiádu, což je přece jen něco jiného než grandslamový turnaj," dodal.

Ministr mimo mísu

Do hry se vložil také Marino Keulen, vlámský ministr sportu a přišel s kompromisem: ať si prý Clijstersová klidně vezme své milované tričko Fila, ale hrát může s raketou Adidas, nebo naopak. Nedošlo mu, že Fila vyrábí jen oblečení a že raketa nepatří k předmětům, na něž se vztahují sponzorské dohody, ale k "technickému vybavení". Středeční belgický tisk mu jeho slova otloukl o hlavu.

Svou troškou do mlýna přispěl i generální tajemník Belgického olympijského výboru Guido De Bondt, který prohlásil, že Clijstersová bude mít místo v belgické výpravě zajištěno až do samého konce. "Nic není definitivní," uvedl. Nijak ovšem nevyjasnil, co by chtěl s problémem sponzora dělat.

Podle Boba Verbeecka, šéfa antverpského tenisového turnaje a kamaráda Kim, je vysvětlení nasnadě - nejede do Atén proto, že tam nebude ani její přítel Lleyton Hewitt. "Určitě to hraje roli v jejím rozhodování. Beztak se vidí tak málokdy..." poznamenal.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori