Hlavní obsah

Štěpánkovi tenisový maratón s Volčkovem nevyšel

PAŘÍŽ

Českým tenistům se první den grandslamového French Open nevydařil. V prvním kole se rozloučil Tomáš Berdych, po něm zamávali Roland Garros i Sandra Kleinová, Bohdan Ulihrach a Radek Štěpánek. Utkání Kláry Koukalové s domácí Golovinovou bylo přerušeno pro tmu.

Článek

Berdych bral své vyřazení v utkání s turnajovou třináctkou Paradornem Srichaphanem z Thajska realisticky a nebyl vyloženě smutný. "Bylo to moje první vystoupení v Paříži, nemohu to brát úplně jako zklamání, teprve to tady poznávám," řekl osmnáctiletý tenista po utkání.

Na jeho výkonu bylo podle jeho slov také znát, že nebyl zdravotně zcela v pořádku. V neděli večer měl žaludeční problémy a i dnes se ještě cítil slabý. Nechtěl se na to ale vymlouvat.

Porážka Berdycha mrzela proto, že proti Srichaphanovi měl podle svého názoru na antuce největší šanci, neboť to je povrch, na němž je Thajec nejslabší. V Paříži jej ještě čeká čtyřhra se Slovákem Dominikem Hrbatým, pak už zamíří na challenger v Prostějově.

Mezi ženami zase Kleinová prohrála s Emilií Loitovou dvakrát 4:6 a nezopakovala tak svůj loňský postup do druhého kola.

Ulihrach vzdal

Ulihrach se pak stal třetím Čechem, který se rozloučil hned v prvním kole. Devětadvacetiletý reprezentant skrečoval ve druhém setu za stavu 1:6 a 1:3 utkání se Slovákem Dominikem Hrbatým.

Ulihrach měl zdravotní problémy už minulý týden na challengeru v Praze, kde v pátek kvůli nakopnutému prstu nenastoupil k semifinálovému zápasu.

Nejblíže Štěpánek

Nejblíže k postupu měl Štěpánek, jehož naděje skončila až ve dvacáté hře pátého setu. Český tenista, jehož pařížským maximem je právě účast ve druhém kole, prohrál maratonský duel s Vladimirem Volčkovem z Běloruska za čtyři hodiny a tři minuty. V rozhodující páté sadě se oba hráči přetahovali o vítězství více než hodinu a půl.

Štěpánkovi chyběl ve čtyřhodinovém duelu s Volčkovem dvakrát k vítězství jen jeden míček, ale nakonec odešel z kurtu jako poražený, když maratonský poslední set prohrál 9:11. "Štve mě, že jsem neproměnil jeden z těch dvou mečbolů," řekl.

Největší šance byla podle něj ve čtvrtém setu. "To jsem měl soupeře nalomeného, ale nepodařilo se, to byl zlomový bod. Pátý set už neměl být. Snažil jsem se, ale bohužel jsem nebyl ten šťastnější," litoval Štěpánek.

Jeho cílem po zápase bylo brzy usnout, i když věděl, že to bude těžké. V Paříži ho čekají ještě zápasy ve čtyřhře spolu s Jiřím Novákem. "Budu se snažit dát čtyřhře co nejvíc a dojít co nejdál," sliboval si zklamaný tenista.

České výsledky
Srichaphan (13-Thaj.) - Berdych (ČR) 6:3, 6:4, 3:6, 6:1; Hrbatý (31-SR) - Ulihrach (ČR) 6:1, 3:1 skreč; Loitová (31-Fr.) - Kleinová (ČR) 6:4, 6:4, Volčkov (Běl.) - Štěpánek (ČR) 6:3, 2:6, 3:6, 6:3, 11:9.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka