Hlavní obsah

Chládková se vrací domů, Paříž si prohlédne jindy

PAŘÍŽ

Pouť Denisy Chládkové tenisovým French Open skončila ve třetím kole čtyřhry, v němž česká hráčka spolu s Ruskou Jelenou Dementěvovou prohrály s rusko-americkou dvojicí Petrovová, Shaughnessyová po boji 4:6, 4:6. Chládková, která byla už v sobotu vyřazena ve dvouhře, byla posledním seniorským zástupcem České republiky na pařížském turnaji.

Článek

Dnešní utkání trvalo hodinu a 19 minut a bylo velmi vyrovnané. V obou  setech rozhodla devátá hra, kterou česko-ruská dvojice při vlastním  podání prohrála. Čtvrtý nasazený pár si pak už vítězství nenechal vzít.

Chládková ČTK řekla, že dnes to byl nejlepší debl, jaký s Dementěvovou na turnaji předvedly. "V obou setech jsme měly šanci, škoda, že jsme ji nevyužily, bylo to o pár míčků. Zápas mohl docela dobře dopadnout opačně," hodnotila česká hráčka utkání.

Ve čtyřhře hrála v Paříži poprvé, v singlu rovněž postoupila do třetího kola a vyrovnala tak svůj zdejší osobní rekord. "V obou soutěžích se dalo určitě uhrát víc, šance byly," řekla. Teď se vrací do Prahy, bude mít deset dnů volno a pak vyráží na turnaje na trávu - do Hertogensbosche a do Wimbledonu.

Z Paříže toho při letošním pobytu moc neviděla. V neděli, kdy měla jediný volný den, se chtěla spolu s trenérem Michaelem Kopřivou podívat do Versailles, ale pršelo. Tak prý to určitě vyjde příští rok. Během minulých ročníků už ale ve francouzské metropoli něco obejít stačila - Montmartre, Eiffelovu věž a podobně. "Určitě se těším na to, že zase někam vyrazíme," řekla závěrem.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori