Hlavní obsah

Fish po problémech se srdcem vzdal osmifinále US Open

Bez boje postoupila světová tenisová jednička Roger Federer do čtvrtfinálového duelu proti Tomáši Berdychovi. Proti švýcarskému tenistovi totiž vůbec nenastoupil kvůli problémům se srdcem Američan Mardy Fish.

Foto: Henny Ray Abrams, Reuters

Americký tenista Mardy Fish nenastoupil k duelu s Federerem.

Článek

"Mrzí mě to, že musím odstoupit, ale je to preventivní opatření," vysvětlil třiadvacátý nasazený Fish. "Váhal jsem, ale je to na radu lékařů. Měl jsem dobré léto a těším se na další turnaje," dodal.

Fish před třemi lety vážil přes sto kilo, pak změnil radikálně jídelníček a najel na odtučňovací kúru. Teď při 188 centimetrech váží 82 kg. V březnu ale přišly potíže se srdcem, tři měsíce nehrál a nepravidelný srdeční tep musela vyřešit dokonce drobná operace.

"V noci jsem se vzbudil a měl jsem tepovku třeba 170, 180. Myslel jsem, že mi srdce vyskočí z hrudi. Měl jsem panickou hrůzu, že umřu," popisoval tehdy své potíže.

Na US Open sehrál ve druhém kole pětisetový maraton s Nikolajem Davyděnkem a po zápase přiznal, že má pořád obavy o své zdraví. Následně absolvoval další dlouhý zápas s Gillesem Simonem. Na tiskovou konferenci pak už ani nepřišel.

Federerovi pomohl Fish nejen k postupu, ale i k prodloužení rekordní série účastí ve čtvrtfinále na grandslamech. Po dnešku, bez odehrání jediného míčku, jich má už 34.

Reklama