Hlavní obsah

Nemocná tenistka Kvitová má do soboty klid

Praha

Nejméně do soboty si tenistka Petra Kvitová poleží v posteli. Světová šestka se ve středu odhlásila z Turnaje mistryň v Istanbulu kvůli zánětu průdušek, který vyšetření v Brně potvrdilo, a má naordinovaný klid.

Foto: Yuriko Nakao, Reuters

Petra Kvitová bude odpočívat na lůžku.

Článek

"Cítím se unavená, ale jsem ráda doma v posteli. Budu několik dnů odpočívat," řekla Kvitová. Léčba směřuje k tomu, aby loňská wimbledonská vítězka mohla být za týden oporou tenistek ve finále Fed Cupu proti Srbkám v pražské O2 areně.

Dvaadvacetiletá Kvitová prohrála v úterý v Istanbulu s Polkou Agnieszkou Radwaňskou a o den později se z turnaje odhlásila. Ještě večer podstoupila první vyšetření v Brně, další absolvovala dnes a vždy se potvrdil zánět průdušek.

Hráčka ale s ohledem na příští týden, kdy by měla hrát Fed Cup a v pondělí exhibici s Ruskou Marií Šarapovovou, nebere antibiotika. Na základě dalších vyšetření se o víkendu rozhodne, kdy se Kvitová znovu postaví na kurt.

"Exhibice se Šarapovovou se uskuteční v každém případě. Počítáme s Petrou, ale máme i záložní řešení, kdo by se s Marií představil," řekl ČTK Karel Tejkal, mluvčí České sportovní, která marketingově připravuje exhibici i Fed Cup.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články