Hlavní obsah

Komplikace před finále Davis Cupu? Štěpánek se kvůli zranění kolena odhlásil z turnaje v Paříži

Paříž/Praha

Tenista Radek Štěpánek odstoupil kvůli zranění pravého kolena z turnaje v Paříži, kde měl v úterý nastoupit v prvním kole proti domácímu Michaelu Llodrovi. Uvedl to server tn.cz. Štěpánka příští týden čeká Turnaj mistrů ve čtyřhře a týden nato finále Davis Cupu.

Foto: Koji Sahara, ČTK/AP

Radek Štěpánek

Článek

Třiatřicetiletý Štěpánek hrál naposledy minulý týden v Basileji, kde po postupu z kvalifikace vypadl v prvním kole s Američanem Brianem Bakerem. V Paříži se do hlavní soutěže dostal přímo.

"Ráno jsem byl v posilovně, ale pak mě začalo v píchat kolenu a nebyl jsem schopen udělat krok," řekl Štěpánek po příletu do Prahy České televizi. Spěchal pak na vyšetření k docentu Pavlu Kolářovi. "Žiju jenom Davis Cupem a doufám, že budu v pořádku. Udělám vše, aby bych byl (na Davis Cup) připraven," dodal.

Od pondělí se má Štěpánek zúčastnit Turnaje mistrů v Londýně, kam se dostal díky svým letošním výsledkům společně s Indem Leanderem Paesem. Poté ho čeká finále Davisova poháru v Praze proti Španělsku.

Na halovém turnaji v Paříži tak po odhlášení Štěpánka zbyl pouze Tomáš Berdych, jehož dnes ve druhém kole čeká Ital Andreas Seppi.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka