Hlavní obsah

Kvitová se o trofej nebojí: Ana mě z forhendu hnala, ale věřím, že holky to dotáhnou

Marek BurkertSport.czPrávo

Po jedenácti zápasech skončila vítězná šňůra Petry Kvitové ve Fed Cupu, Češky se ještě o stříbrnou trofej budou muset tvrdě bít. Srbsko totiž po skvělém představení Any Ivanovičové vycítilo šanci. Domácí jednička v sobě po týdnu zápasení s nemocí nenašla tolik sil, aby se v O2 Areně slavilo už po jejím zápase.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Na Petře Kvitové se nakonec zdravotní problémy projevily.

Článek

Co tedy bylo hlavní příčinou vaší porážky?

Hlavně Ana hrála moc dobře. Necítila jsem se tak nabitá energií, abych mohla vyhrávat dlouhé výměny. Ona si chodila pro vítězné údery z forhendu, ze kterého mě pěkně hnala. Já čekala, že bude hrát líp, ale ne až takhle. Bylo těžké zkoušet to pořád přes bekhend, tak jsme zkoušela i chodit na síť...

Jak jste se cítila fyzicky?

Nebylo to moc dobré. Ale pořád jsme se snažila něco s tím udělat. Ve druhém setu chyběl kousek k tie breaku. Bojovala jsem ale do posledního míče. Tolik energie jsem ale tentokrát neměla. Končit v sobotu a začínat v neděli nebylo pro mě ideální.

Sehrál roli i tlak na to, abyste duel se Srbkami rozhodla?

Tlak je vždycky. Uhrát rozhodující bod by samozřejmě bylo hezké, ale není to jen o mně. Holky mi s tím určitě pomůžou a dotáhnou to.

Odhadnete, na kolik procent jste hrála a jak by váš výkon vypadal, kdybyste byla úplně v pohodě?

To by byla jen spekulace. Tu porážku každopádně nesvádím na nemoc. V sobotu mě zápas s Jankovičovou hodně vyčerpal, ale pořád jsme věřila, že můžu jít na kurt i v neděli a vyhrát. Byly to velké emoce, pořád se mi to točilo v hlavě, moc dobře jsem nespala. Někdy ale na turnajích taky blbě spím a pak hraju dobře. Bohužel, tentokrát se to nestalo.

Reklama

Související témata: