Hlavní obsah

Ferrer na Federera nevyzrál ani na čtrnáctý pokus, Del Potro smetl Tipsareviče

Londýn/Praha
Aktualizováno

Ani na čtrnáctý pokus se nepodařilo Španělovi Davidu Ferrerovi porazit Rogera Federera. Švýcar na Turnaji mistrů zvítězil po setech 6:4, 7:5 a slaví postup do semifinále. Ve druhém čtvrtečním duelu pak Argentinec Juan Martín Del Potro zdolal Janka Tipsareviče ze Srbska 6:0, 6:4 a zachoval si naději na postup do vyřazovacích bojů.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Švýcarský tenista Roger Federer postoupil na Turnaji mistrů v Londýně do semifinále.

Článek

Ani v jednom z třinácti předchozích zápasů nedokázal Ferrer švýcarského fenoména Federera porazit. Psychický blok mohl sehrát roli i v úvodu čtvrtečního zápasu. Hned první brejk, který si druhý hráč světového žebříčku vypracoval, totiž Federer využil. Stalo se tak ve vůbec první hře zápasu. Bojovný Španěl se nevzdal a ztracené podání si zval zpět v pátém gamu. Federer však zaútočil, jak je jeho zvykem, v závěru setu. Za stavu 5:4 si při podání Ferrera vypracoval tři setboly v řadě a hned první využil po nevynucené chybě čtvrtého nasazeného.

Ve druhém dějství si oba hráči dokázali vyhrávat gamy, do nichž podávali, mnohem úspěšněji. Diváci v průběhu druhé sady viděli jediný brejkbol, který měl na raketě ve čtvrtém gamu Federer. Španěl se však ubránil a set se tak rozhodl až v tie-breaku. V tom si sice první minibrejk připsal Ferrer, rodák z Basileje však vývoj zkrácené hry otočil a vyhrál ji 7:5.

Del Potro nedal Tipsarevičovi šanci

Ve druhém čtvrtečním utkání proti sobě nastoupili Juan Martín Del Potro a Janko Tipsarevič. Zápas dvou hráčů, kterým jen výhra mohla udržet naději na postup do semifinále, se stala jasnou záležitostí čtyřiadvacetiletého Argentince.

Hned v první hře se srbský tenista dopustil dvakrát dvojchyby a Del Potro nabídnutý brejkbol využil. V následujícím gemu sice měl Tipsarevič šanci na rebrejk, jenže soupeř si pomohl kvalitním podáním a ztrátu servisu zažehnal. Následně podruhé v utkání prorazil Tipsarevičovi podání a od této chvíle začal na kurtu vládnout. Soupeři nepovolil v prvním setu ani jeden gem a celou sadu zakončil stylově - esem.

Klíčový moment druhého setu pak přišel za stavu 2:2. Del Potro se propracoval k brejkbolu, který dokázal proměnit. Argentinec si poté udržoval brejk a zápas bez potíží dovedl do úspěšného konce.

Turnaj mistrů - dvouhra
Skupina B
Federer - Ferrer 6:4, 7:6 (7:5)on-line
Del Potro - Tipsarevič 6:0, 6:4on-line
1.Federer2204:02
2.Del Potro2113:21
3.Ferrer2112:31
4.Tipsarevič2020:40

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori