Hlavní obsah

Kvitová přemohla v prvním kole Australian Open hned tři soupeře najednou

Melbourne

Hned tři soupeře překonala podle svých slov česká tenisová jednička Petra Kvitová v prvním kole Australian Open. Kromě astma, které ji u protinožců znovu začalo trápit, a menšího sebevědomí z nepříliš povedeného startu do sezóny se musela vypořádat především s nepříjemně hrající Italkou Franceskou Schiavoneovou. Kvitová věří, že ji vydřené třísetové vítězství může nastartovat do dalších zápasů.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Petra Kvitová se v zápase s Franceskou Schiavoneovou častokrát povzbuzovala.

Článek
Fotogalerie

"Myslím, že mi to hodně pomůže. Nehrála jsem úplně špatně i vzhledem k tomu, jaká mám ta první kola. Navíc ještě s Franceskou. Když to sesumíruju, můžu být spokojena," řekla Kvitová Radiožurnálu po zápase.

Do souboje s italskou obranářkou vstoupila dobře a první set vyhrála 6:4. Pak ji ovšem znovu postihlo astma a začalo se jí hůře dýchat. "První set byl v pořádku, ale na začátku druhého jsem trochu ztrácela dech. Přestala jsem hrát agresivně tak jako předtím a ona se do toho vrátila. To jsem věděla, že je cesta do pekel," poznamenala Kvitová k druhé sadě, kterou prohrála 2:6.

Vývoj třetí sady byl důležitý

V třetím dějství ovšem zmobilizovala síly a hned na úvod sebrala soupeřce servis. "Ten první game třetího setu, kdy podávala, byl hrozně důležitý. Tam jsem to zvládla a tím trošku odskočila, takže jsem mohla být trošku klidnější," pochvalovala si aktuálně osmá hráčka světa.

Těšilo ji, že v důležitých chvílích dokázala zahrát vítězné údery. "Bylo fajn, když jsem to v důležitém momentu zabila. Je dobře, že to tam ve mně pořád ještě někde je. Doufám, že se to bude objevovat častěji," přála si dvaadvacetiletá Kvitová.

Ve druhém kole čeká českou fedcupovou reprezentantku mladá Britka Laura Robsonová, s níž se zatím Kvitová nestřetla.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori