Hlavní obsah

OBRAZEM: Šampaňské a oslavy šampiónů Australian Open. Zklamání i slzy Kvitové se Šarapovovou

Melbourne

Šampióni zůstávají, žádná revoluce se nekoná. První vrchol tenisové sezóny ukázal, že světové jedničky pánských i dámských dvouher sedí pevně na svých trůnech. Kdo očekával, že na předních místech žebříčků dojde k zemětřesení, spletl se. Novak Djokovič i Viktoria Azarenková obhájili na Australian Open loňské tituly a po právu si užívali pocty a oslavy se svými blízkými. Radost, ale i smutek a zklamání na prvním Grand Slamu sezóny si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Foto: Dita Alangkara, ČTK/AP

Vítězka Australian Open Viktoria Azarenková zvládla i slavnostní sprchu šampaňským.

Článek
Fotogalerie

Čeští zástupci si v Melbourne vedli se střídavými úspěchy. Nejdále to ve dvouhře dotáhl Tomáš Berdych, jemuž však nevyšlo přání konečně se na Australian Open probojovat za hranice čtvrtfinále. Po suverénních výkonech v prvním týdnu turnaje pak v boji o postup mezi nejlepší čtyři ztroskotal na Djokovičovi.

Ten vyřadil i Radka Štěpánka, jenž se ale nesmazatelně zapsal do srdcí australských fanoušků statečným a bojovným výkonem, jímž bavil sebe i diváky.

Největší zklamání českých barev pochopitelně způsobila Petra Kvitová, která ještě na loňském Australian Open bojovala o post světové jedničky. Tentokrát se ale herně i psychicky sesypala už ve druhém kole v duelu s osmnáctiletou Laurou Robsonovou.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori