Hlavní obsah

Djoker na kolenou. Je to jedno z největších vítězství v mé kariéře, zářil veterán Haas

Miami

Za poslední půlrok prohrál jen dvakrát. V Miami si brousil zuby na sedmatřicátý titul na okruhu ATP. Jenže ouha! Cestu do finále mu překvapivě odřízl hráč, který je na sklonku kariéry. Nestárnoucí Němec Tommy Haas povolil světové jedničce Novaku Djokovičovi v osmifinále jen šest her. "Připravil na mě skvělou taktiku, uznal sbrský tenista po senzační porážce.

Foto: Luis M. Alvarez, ČTK/AP

Německý tenista Tommy Haas se raduje po vítězství nad Srbem Novakem Djokovičem.

Článek

Djokovič prestižní turnaj v Key Biscayne, který patří do kategorie ATP World Tour Masters 1000, opanoval v minulosti třikrát. Naposledy v loňském roce.

Prvními dvěma koly prošel hladce, když nedal šanci Rosolovi a Indovi Devvarmanovi. Ani aktuální světová osmnáctka pro něj neměla být vážnější hrozbou, jenže bývalá světová jednička ho pořádně zaskočila.

"Gratuluji mu. Výborně servíroval a dobře se pohyboval po celém kurtu. Byl lepší," uvedl pro oficiální internetové stránky turnaje Djokovič.

Pro brzy pětatřicetiletého Němce se zápas vyvíjel naprosto ideálně až do stavu 6:2 a 3:1, kdy poprvé ztratil podání, na třetí sadu ale nedošlo. Rodák z Hamburku prolomil v deváté hře soupeři servis a za 81 minut ukončil celý zápas.

Djokovič si přitom porážku nepřipouštěl ani při nepříznivém průběhu. "Rozhodně jsem doufal a věřil, že bych se mohl vrátit zpět do utkání. Bojoval jsem. Snažil jsem se až do posledního míčku. Existují ale dny, kdy se prostě necítíte na kurtu dobře. A tohle byl jeden z nich," řekl bělehradský rodák. "Byl to rozhodně nejhorší zápas, jaký jsem za dlouhou dobu odehrál. Výsledek mluví za vše," doplnil zklamaně pro deník Die Welt.

Dcera jako talisman

Haas zdolal Djokoviče po téměř čtyřech letech. Dvakrát zvítězil v roce 2009 a v obou případech na trávě (v Halle a ve Wimbledonu). "Je to jedno z největších vítězství v mé kariéře," rozplýval se Haas. "Myslím si, že jsem hrál velmi dobře. Jsem dnes večer opravdu šťastný a hrdý. Porazil jsem hráče, který několik let dominuje tomuto sportu," zářil štěstím.

Jeho zápas, který skončil po třiadvacáté hodině místního času, prožívala v hledišti i jeho manželka Sara, která měla v náručí dva a půl roku starou dcerku Valentinu. Oběma vyletěly po posledním míči ruce nahoru. "Malá je extrémně unavená," přiznal pro deník Welt Haas, jehož dcerka možná brzy prožije další bezesnou noc. Ve čtvrtfinále nastoupí proti Francouzovi Simonovi a utkání je opět naplánováno na večer.

Haas by však chtěl mít svoji rodinu znovu nablízku. "Valentina přijde fandit i proti Simonovi," věří německý tenista.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.