Hlavní obsah

Otec tenisty Tomice má problém: zbil synova tréninkového partnera

Madrid

Otec australského tenisty Bernarda Tomice byl během turnaje v Madridu, kde jeho syn v neděli vypadl v prvním kole s Radkem Štěpánkem, zatčen. Podle španělských médií zbil synova tréninkového partnera Thomase Droueta, zlomil mu nos a poškodil obratel.

Foto: Profimedia.cz

Australský tenista Bernard Tomic.

Článek

John Tomic byl dnes předveden k soudu, kde prohlásil, že se cítí být nevinen a jednal v sebeobraně. "Neudělal jsem nic špatného," řekl podle agentury Reuters v Madridu před soudem, který případ kvůli povaze obvinění nakonec neprojednal a odročil na 14. května. Tomicovi hrozí až tři roky vězení.

K soudu se dostavil i Drouet s výraznými náplastmi přes nos a oporou krku. "(John) se mnou celá léta jednal jako se psem," řekl australskému deníku Herald Sun. V sobotu prý Tomic prohlásil, že Drouet má vyhazov, po hádce na něj nejprve plivl a poté ho udeřil hlavou. Policie ho po incidentu zatkla v hotelovém pokoji.

Případem se začal zabývat i australský tenisový svaz. "Pro nás je důležité, že nebyl obviněn Bernard, ale jeho otec," uvedl šéf mužské sekce svazu Todd Woodbridge. "Zprávy z Madridu jsou ovšem zneklidňující, proto spolupracujeme se zástupci ATP, abychom zjistili všechna fakta," dodal.

Otcův incident je pro dvacetiletého Tomice další kapitolou zatím velmi turbulentní kariéry. Loni v říjnu byl zadržen policií poté, co se nahý na balkonu rezidence v Surfers Paradise porval s rovněž obnaženým kamarádem. V listopadu pro změnu dostal pokutu 1750 australských dolarů a roční podmínku za sérii dopravních přestupků.

Kvůli podobným výstřelkům se Tomic také rozhádal s kapitánem daviscupového týmu Patrickem Rafterem, který ho následně vyřadil z reprezentace. V dubnu se však bývalý 27. hráč světa do výběru vrátil a pomohl k výhře nad Uzbekistánem.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori