Hlavní obsah

Česko - Argentina 3:0Bravo! Češi jsou opět ve finále Davis Cupu, Argentinu smetli i ve čtyřhře

Praha
Aktualizováno

Sen o obhajobě žije dál. Čeští tenisté si znovu po roce zahrají finále Davisova poháru. V pražském semifinále vyřadili Argentinu už po sobotní čtyřhře, v níž ostřílený pár Tomáš Berdych, Radek Štěpánek porazil argentinskou dvojici Carlos Berlocq a Horacio Zeballos 6:3, 6:4 a 6:2. Češi vedou už 3:0 na zápasy a nedělní dvouhry tak na postupu nemohou nic změnit. Finálovým soupeřem pro obhájce trofeje bude vítěz duelu Srbsko - Kanada.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští tenisté Radek Štěpánek (druhý zprava), Tomáš Berdych (uprostřed) a kapitán Jaroslav Navrátil (vpravo) oslavují vítězství po třetím utkání semifinále Davis Cupu nad argentinským párem Carlos Berloq a Horacio Zeballos.

Článek
Fotogalerie

Oslavy českého týmu, který postoupil do finále Davis Cupu.

Česká reprezentace se probojovala do finále nejslavnější tenisové týmové soutěže potřetí během posledních pěti let. Tentokrát však na rozdíl od minulého roku bude hrát určitě na půdě soupeře. Obhájit trofej se naposledy povedlo Španělsku v letech 2008, 2009. Finálové klání je letos na programu od 15. do 17. listopadu.

Štěpánek s Berdychem vybojovali už třináctou daviscupovou výhru ve čtyřhře ze čtrnácti zápasů. Na rychlém povrchu ve vysočanské O2 areně nedali Argentincům, kteří hráli bez hlavní hvězdy Juana Martina del Potra,  prakticky žádnou šanci, aby mohli na postup do finále pomýšlet. Jihoamerický tým stejně jako loni v semifinále vyřadili, tentokrát mu povolili jediný set.

Na Štěpánkovi bylo znát, jak si po zisku titulu v deblu na US Open a nečekaně hladké páteční výhře nad Juanem Mónakem věří, úřadoval na síti a dodával české dvojici klid. Fanoušků zatrnulo jen v úvodním setu, když si při returnu pochroumal kotník, ale naštěstí bez následků.

Český pár velmi dobře servíroval, za celý zápas musel čelit jen dvěma brejkbolům a oběma se ubránil. To domácí dvojice prolomila v prvním i druhém setu podání Carlose Berlocqa, díky čemuž obě sady vyhrála.

Ve třetím dějství už měli Štěpánek s Berdychem evidentně navrch, hned dvakrát soupeři vzali servis a po dvou hodinách a třech minutách proměnili k radosti domácích fanoušků mečbol.

Semifinále Davisova poháru
Česko - Argentina 3:0 po druhém dnu
Berdych,Štěpánek - Zeballos, Berlocq 6:3, 6:4, 6:2on-line

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori