Hlavní obsah

Agassi: Hrací systém Davisova poháru odrazuje špičkové tenisty

MIAMI (USA)

Hrací systém Davisova poháru je třeba změnit, aby přitáhl k účasti více hráčů světové špičky. Američan Andre Agassi se domnívá, že v současné podobě je týmová soutěž tenistů příliš časově náročná a stále více hvězd se proto reprezentačním povinnostem vyhýbá. Přednost dávají turnajům, které je živí.

Článek

Se zástupci Mezinárodní tenisové federace ITF, která Davisův pohár pořádá, ale Agassi o problému nemluvil a přiznává, že nemá žádný nápad, jak soutěž změnit. "Upozornit na problém a vyřešit problém jsou dvě rozdílné věci," konstatoval.

Agassi se na rozdíl od některých špičkových hráčů letos do daviscupového týmu po delší pauze vrátil, ani on ale nezabránil porážce Američanů od Chorvatska. "Není reálné očekávat, že všichni budou pokaždé hrát," řekl Agassi, jenž za měsíc oslaví 35. narozeniny. "Když srovnám své opotřebované tělo dnes s tím, jaké bylo, když jsem začínal, je to jako úplně jiný člověk," dodal.

V letošním roce se z daviscupových povinností omluvila většina hráčů z první desítky světového žebříčku v čele se Švýcarem Rogerem Federerem a Španělem Carlosem Moyou. Brit Tim Henman se s národním týmem rozloučil natrvalo, hrát letos odmítl i český tenista Radek Štěpánek.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka