Hlavní obsah

V boji o titul zatím nemá nikdo navrch

Martin Kézr, Marek Burkert

Stejná nutnost tří vítězství dělí od extraligového triumfu hokejisty Pardubic i Slavie po úvodních dvou zápasech finálové série. Oba celky vydřely na východě Čech po jedné výhře a dění na ledě potvrzuje prognózy, že souboj o titul nemá favorita.

Foto: Novinky s použitím ČTK

DEFAULT TITLE

Článek

Slávisté sice v sobotu poprvé v letošním play-off prohráli venku, když je poněkud zaskočila vzorná obrana domácích, ale o den později přidali na výbušnosti i důrazu a srovnali stav série.

"Až ve druhém zápase jsme měli dobrý pohyb. Aktivnější hra se hned promítla i v gólech. Klíčovým faktorem byla znovu dobře zvládnutá hra oslabení. Co se dařilo Pardubicím v prvním duelu, kdy ubránili řadu našich přesilovek, to jsme jim dokázali oplatit," liboval si trenér Slavie Vladimír Růžička.

Sup dostihl pardubického Blažka

Pardubické mužstvo se na soupeře dobře připravilo a v premiérovém duelu soupeře skoro k ničemu nepustilo. Stejně jako v semifinále to však nedokázalo zopakovat a druhé utkání ztratilo hned v první třetině. "Perfektní výkon se nepodařil zopakovat, začali jsme žalostně. Navíc po kontaktním gólu nám soupeř zase rychle odskočil na rozdíl dvou branek a trestuhodné bylo i nevyužití dlouhé přesilovky pět na tři. Když takovou výhodu promarníte, asi si nezasloužíte vyhrát," zalitoval asistent trenéra Jiří Seidl.

"Dohánět dvougólový náskok proti Slavii je moc obtížné," přiznal brankář Adam Svoboda, jenž 90 minut v řadě držel v play-off čisté konto, ale pak inkasoval dvakrát během 200 vteřin. "Vedení 2:0 nás dostalo do velké pohody, pak už jsme se drželi své hry," přiznal útočník Michal Sup, jenž se sedmi góly dostihl pardubického Blažka v žebříčku kanonýrů play-off.

Co vymyslí trenéři?

Série se nyní přesouvá z nádherné Duhové arény do stísněných prostor zimního stadiónu v Edenu, ale hokejovou kvalitu by to finálovému pokračování vzít nemělo. "Půjdeme do toho s čistou hlavou, trenéři často vyhrávají play-off tím, že dobře nastudují a vyhodnotí hru soupeře," mínil nejproduktivnější hráč finálové série, obránce Slavie Jan Hejda (13).

"Znovu může být moc důležité, kdo dá první branku. "Bude to zase souboj našeho útoku s jejich obranou a Málkem. Moc gólů nelze čekat, spíš se Slavia pokusí doma přitvrdit," uvažoval kapitán Pardubic Otakar Janecký.

Reklama

Související témata: