Hlavní obsah

Vaněk litoval po prohře s Ferrerem nevyužité šance

PRAHA

Porážka se Španělem Davidem Ferrerem v úvodu French Open tenistu Jiřího Vaňka hodně mrzela. Po prohře 6:2, 6:7, 4:6, 0:6 mínil, že nejméně dva sety byl lepší než jeho soupeř. Rozhodl podle něho tie-break druhé sady, ve které vedl už 5:2, ale šanci nevyužil.

Článek

"To bylo podle mě klíčové," řekl. "Kdybych byl ten tie-break vyhrál, myslím, že bych to dotáhl do vítězného konce. On si pak začal víc věřit a poslední set mu vyloženě vyšel. Moje psychika šla dolů, taky jsem byl trochu utahanější, to rozhodlo," prohlásil domažlický rodák, který se na grandslamu nikdy nedostal dál než do druhého kola.

"Myslím, že dva sety, ne-li dva a půl, jsem byl lepší. Tlačil jsem ho, ale udělal jsem několik zbytečných, skoro školáckých chyb," řekl finalista challengeru Prague Open. Ferrerovi, který je na turnaji nasazen jako číslo 20, se přitom podle Vaňka příliš nedařilo.

S turnajem ve dvouhře se rozloučil také Tomáš Zíb, který prohrál s dalším Španělem Felixem Mantillou hladce 2:6, 1:6, 3:6. "Samozřejmě výsledek je pro mě velice krutý, neodpovídá realitě, myslím, že jsem zas až tak špatně nehrál. Ale tenis je o proměňování šancí a já jsem je neproměnil, prostě nedařilo se dělat ty finální balony," řekl. Soupeř byl podle něho výrazně lepší v pohybu.

Mantilla je zkušený antukář. "S takovým hráčem to chtělo mít štěstí a hrát důrazně. O to jsem se pokoušel, ale když člověk riskuje, tak někdy dělá chyby a já jsem je dělal," řekl Zíb.

Oba čeští hráči chtějí na pařížském turnaji ještě zkusit štěstí ve čtyřhře.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas pomohl Carolině k výhře

Český hokejista Martin Nečas se podílel asistencí na výhře Caroliny na ledě New Yorku Islanders 3:2. Hurricanes tak už vedou sérii prvního kola play off NHL už 3:0.
NačítámNačíst další články