Hlavní obsah

Korda splní slovo a zahraje si čtyřhru se Štěpánkem

PRAHA

Exkluzivní deblovou dvojici uvidí diváci na tenisovém challengeru v Prostějově. Radek Štěpánek sice nebude ve dvouhře usilovat o vítězný hattrick, ale nastoupí ve čtyřhře společně se svým trenérem Petrem Kordou. V prvním kole by se měli podle pořadatelů představit ve středu.

Foto: archiv

Petr Korda

Článek

Štěpánek se letos poprvé dostal v žebříčku ATP do elitní dvacítky, je sedmnáctý, za což si vysloužil odměnu. "Slíbil jsem mu, že když to dokáže, tak si s ním zahraji debla, ještě než se úplně rozsypu a budu se jen houpat v křesle. Teď rád dostojím svému slovu," řekl Korda, vítěz Australian Open 1998.

Dvouhru v Prostějově Štěpánek vynechá kvůli únavě po Roland Garros, kde vypadl ve třetím kole. "Strašně rád bych se doma ukázal, ale potřebuji si odpočinout a nechci nastupovat, když na to nebudu připravený," řekl ČTK Štěpánek. Na čtyřhru s Kordou se těší. "Budeme chtít vyhrát, i když Petr dlouho nedržel raketu, ale pořád to moc umí," uvedl Štěpánek, který ve čtyřhře vyhrál jedenáct turnajových titulů. Korda jich ve své kariéře získal deset.

Na turnaji ATP se Korda objeví poprvé po čtyřech letech. Naposledy hrál rovněž na challengeru v Prostějově v roce 2001 čtyřhru při loučení Karla Nováčka s českým publikem. Tenkrát prohráli v prvním kole s dvojicí Štěpánek, Michal Tabara.

Vystoupení Kordy jedinečnou šancí

Vystoupení sedmatřicetiletého Kordy je pro fanoušky jedinečnou šancí vidět finalistu antukového Roland Garros v Paříži 1992 v akci. "Táhne mi na čtyřicítku a možná vlezu při takovéhle akci na kurt naposledy," řekl Korda, který se účastnil turnajů veteránů, ale naposledy hrál v dubnu. "Prakticky jsem s tím skončil, snažím se věnovat rodině," uvedl. Raketu prý naposledy držel ruce v pondělí ráno. "Balil jsem," smál se.

Ve dvouhře se bývalý druhý hráč světa objevil na challengeru v Průhonicích v prosinci 2000. "To bylo poděkování tátovi k šedesátinám za to, co pro mě udělal," řekl Korda.

Štěpánek se od začátku roku vyšvihl na 17. místo na světě

Pod jeho dohledem se Štěpánek od začátku roku vyšvihl ze 46. na sedmnácté místo na světě. Mimo jiné hrál semifinále turnaje série Masters v Barceloně a finále v Milánu. "Brali ho jako baviče, ale stala se z něho osobnost se svým názorem a toho si hrozně moc cením," řekl Korda. "Obrovsky se zlepšil a každý rok se snažíme pracovat na malých detailech hry, ale dnes už ve špičce rozhodují jiné věci než jenom technika," prohlásil Korda.

Turnajovou jedničkou challengeru s dotací 125.000 dolarů bude Slovák Dominik Hrbatý, z druhé strany pavouku hraje Jiří Novák. Mezi nasazenými jsou z Čechů ještě Tomáš Berdych a Tomáš Zíb.

Jedničkou ženské soutěž ITF s dotací 75.000 dolarů je Italka Tathiana Garbinová a dvojkou Barbora Strýcová.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 4 Mertensová - Siniaková 6 : 1, 6 : 4 konec
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
  Nosková - Stefaniniová zítra 11 : 00
20240511T11 : 00:00+0200
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková vs. Stefaniniová
Nosková
Stefaniniová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.