Hlavní obsah

Nedělní program US Open: Českou naději čeká finále, stejně jako ženy a mužské páry

New York

Na posledním grandslamu sezóny US Open se dnes rozhodne o šampiónce mezi ženami. Velkou favoritkou je domácí Serena Williamsová. Soupeřkou Američanky bude její kamarádka Caroline Wozniacká z Dánska. Duel bude rozehrán zhruba ve 22:30 SELČ a Sport.cz jej přinese v podrobné on-line reportáži. Přímý přenos vysílá stanice Eurosport. Vyvrcholení ženského pavouka bude od 18:00 předcházet finále juniorek, v němž se představí talentovaná Češka Marie Bouzková.

Foto: Mike Segar, Reuters

Američanka Serena Williamsová

Článek

Jednoznačnou favoritkou ženského finále je světová jednička Serena Williamsová, která může získat už 18. grandslamový titul ve dvouhře, čímž by vyrovnala legendy Chris Evertovou a Martinu Navrátilovou.

Dvaatřicetiletá Američanka se letos na předchozích grandslamech nedostala ani do čtvrtfinále, ale New York jí leží u nohou. Na US Open už vyhrála 20 zápasů v řadě a může triumfovat potřetí za sebou, což naposledy dokázala Evertová. Ta ve Flushing Meadows završila vítězný hattrick v roce 1977 a o rok později přidala ještě čtvrtý triumf.

Wozniacká sice má se Serenou Williamsovou špatnou bilanci, z devíti zápasů vyhrála jen jednou, ale oba letošní duely prohrála až po boji ve třech setech.

České želízko v ohni

K radosti tuzemských tenisových fandů bude mít Česko zástupkyni ve finále juniorek. Nenasazená Marie Bouzková bude po sobotní výhře v semifinále nad Američankou Caroline Dolehideovou 6:3 a 6:1 usilovat jako třetí česká juniorka v historii o triumf v New Yorku. Soupeřkou šestnáctileté Češky bude na kurtu číslo 17 od 18 hodin turnajová devítka Kalininová z Ukrajiny.

Na kurtu Arthura Ashe bude ženskému finále předcházet od 18:30 titulový souboj v mužské čtyřhře, v němž se utkají jedničky pavouka a domácí miláčci bratři Bryanové s jedenáctým nasazeným párem Granollers, M. López ze Španělska.

Sobotní program tenisového grandslamového US Open:
Kurt Arthura Ashe:
Finále mužské čtyřhry:
18:30B. Bryan, M. Bryan (1-USA) - Granollers, M. López (11-Šp.)
Finále ženské dvouhry:
22:30S. Williamsová (1-USA) Wozniacká (10-Dán.)
Kurt č. 17:
Finále juniorek:
18:00Bouzková (ČR) - Kalininová (9-Ukr.)

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík