Hlavní obsah

Italský tenisový bouřlivák neunesl porážku a vulgárně gestikuloval na diváky

Šanghaj

Italskému tenistovi Fabiu Fogninim ruply nervy. V prvním kole na turnaji série Masters v Šanghaji podlehl domácímu Wang Čchu-chanovi po setech 6:7 a 4:6. Když fanoušci nadšeně oslavovali vítězství až 553. hráče světového žebříčku, Fognini jim odpověděl zdviženým prostředníčkem.

Foto: Profimedia.cz

Fabio Fognini je známý bouřlivák.

Článek

Fognini jako by nepatřil do současného tenisového světa, v němž se většina hráčů respektuje. Zatímco Rafael Nadal, Novak Djokovič a hlavně Roger Federer jsou nejenom na kurtu, ale i mimo něj dokonalí gentlemani, Fognini spíše připomíná bouřliváka typu Johna McEnroa. Sedmnáctý hráč světa byl již několikrát v minulosti za své chování potrestán pokutou.

Rodákovi ze Sanrema se navíc v posledních týdnech nedaří, prohrál čtyři duely v řadě. K vítězné sérii se chtěl odrazit proti neznámému domácímu outsiderovi. Úvodní set ale prohrál v tie breaku, druhý pak 4:6. Když pak Číňan ukončil zápas bekhendem po čáře, při podávání rukou s hlavním rozhodčím do domácího tenisty strčil.

To se nelíbilo divákům, kteří na Fogniniho při odchodu do útrob stadiónu bučeli, na což Ital zareagoval vytrčením prostředníčku.

Wang Čchu-chan se ve druhém kole utká s Tunisanem Málikem Džazírím, který taktéž překvapivě v pondělí vyřadil Američana Donalda Younga.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori