Hlavní obsah

Lendl trénovat Berdycha nebude. Na spolupráci se nedohodli

Praha

Možnost téhle spolupráce přitahovala pozornost tenisových fanoušků, ale nakonec z ní nic nebude. Nejlepší český tenista Tomáš Berdych se na schůzce v pražské Stromovce s bývalým hvězdným hráčem Ivanem Lendlem na koučování nedohodl. Důvodem je Lendlova časová vytíženost.

Foto: Vincent Thian, ČTK/AP

Tomáš Berdych se s Ivanem Lendlem na spolupráci nedomluvil.

Článek

„Dnes jsem se potkal s Ivanem Lendlem a řešili jsme spolupráci. Ivan by rád pomohl, ale chlapsky odmítl, protože je časově strašně vytíženej," oznámil na svém facebookovém profilu Berdych.

Lendl strávil s aktuálně sedmým hráčem světa hodinu na kurtu při společném tréninku a rozebíral s ním možnosti koučování. „Mrzí mě, že nemohu věnovat Tomášovi dostatečné množství času tak, abych efektivně pomohl jeho kariéře," uvedl ale Lendl v tiskové zprávě.

Kvůli stejným důvodům se na začátku sezóny rozešel Lendl s Britem Andym Murraym, jemuž pomohl k životním úspěchům. Pod jeho vedením dosáhl Skot poprvé v kariéře na grandslamové tituly na US Open, ve Wimbledonu a olympijských hrách.

Berdych čeká na grandslamový titul

„Šlo o kombinaci mnoha věcí, jako třeba o to, že jsem hrál víc veteránských turnajů nebo o to, že se jedna z mých dcer vrátila domů. Navíc mojí matce je už 79 let a žije v Praze, potřebuji tedy jezdit do České republiky častěji než dřív," vysvětloval své rozhodnutí dříve osminásobný grandslamový šampión.

O podobný průlom, k němuž dovedl Lendl Murrayho, se už roky marně pokouší právě Tomáš Berdych, jenž se stabilně usadil v elitní desítce, ale grandslamový titul mu stále uniká. Zatím se jen jednou dostal do finále ve Wimbledonu v roce 2010.

Momentálně Berdych, jehož už šest let koučuje Tomáš Krupa, bojuje o účast na Turnaji mistrů, z Prahy míří na turnaj do Stockholmu, kde je nasazenou jedničkou.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka