Hlavní obsah

Turnaj mistryň začíná. Kvitová se na úvod utká s Radwaňskou

Singapur

V pondělí se v Singapuru rozjíždí vyvrcholení tenisové sezóny ženského profesionálního okruhu. Prestižní Turnaj mistryň odstartují duely Červené skupiny mezi světovou jedničkou Serenou Williamsovou a Srbkou Anou Ivanovičovou, po nich nastoupí Simona Halepová proti Kanaďance Eugenii Bouchardové. Nejlepší česká hráčka Petra Kvitová nastoupí až v úterý.

Foto: China Daily, Reuters

Petra Kvitová si na Turnaji mistryň zahraje počtvrté za sebou.

Článek

Dvojnásobná wimbledonská šampiónka byla přilosována do Bílé skupiny spolu s Ruskou Marií Šarapovovou, Dánkou Caroline Wozniackou a Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Tenistka z Fulneku nastoupí v úvodním kole turnaje až do posledního zápasu, v úterý se od 15:30 utká v Bílé skupině s Radwaňskou, s níž v šesti dosavadních zápasech prohrála jen jednou.

Kvitová si zahraje Turnaj mistryň počtvrté za sebou. Hned při své premiéře na něm vybojovala titul, loni skončila v semifinále. Letos by chtěla minimálně postoupit ze skupiny. „Čím dál to půjde, tím budu spokojenější. Začnu ale postupem ze skupiny a od toho se to bude odvíjet," řekla před začátkem turnaje.

V Singapuru se představí také další Češka Květa Peschkeová, která bude bojovat v deblovém turnaji po boku Slovinky Katariny Srebotnikové.

Program Turnaje mistryň:
Pondělí 20. října:
Červená skupina:
13:30 S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (7-Srb.),
15:30 Halepová (4-Rum.) - Bouchardová (5-Kan.).
Úterý 21. října:
Bílá skupina:
13:30 Šarapovová (2-Rus.) - Wozniacká (8-Dán.),
15:30 Kvitová (3-ČR) - A. Radwaňská (6-Pol.).

Reklama