Hlavní obsah

Federera naštval sudí, že usvědčil jeho ženu Mirku. Ale s Wawrinkou nejsme nepřátelé, ujišťuje

Lille

Incident dvou švýcarských tenisových hvězd Roger Federera a Stana Wawrinky ze sobotního semifinále Turnaje mistrů stále plní sportovní stránky medií po celé Evropě. Federer už v dějišti daviscupového finále v Lille připustil, že ho naštval rozhodčí Cedric Mourier, nicméně oba Švýcaři ujišťují, že vzájemné vztahy mají mezi sebou přátelské a sobotní rozmíška nebude mít na tažení za Salátovou mísou žádný vliv.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Švýcarský tenista Roger Federer na tiskové konfereci v Lille před začátkem finále Davisova poháru.

Článek

Mourier, jenž rozhodoval mimořádně atraktivní duel dvou krajanů, v rozhovoru pro švýcarský web 20 Minutes potvrdil informaci, že Wawrinka si v koncovce třetí sady utkání opravdu stěžoval na Federerovu ženu Mirku, která se snažila soupeře svého manžela z hráčské lóže slovně rozhodit.

„Všiml jsem si, že Stan je rozčilený, když stál na stejné straně kurtu, kde seděl tým Rogera Federera. Ptal jsem se ho, co se stalo. A on odpověděl: Ona na mě mluví. Pak jsem zjistil, že je nazlobený kvůli Rogerově manželce," uvedl Mourier.

Jeho svědectví švýcarskou jedničku pořádně naštvalo. „Umpirový rozhodčí nesmí vůbec dávat rozhovory. To především. A je jedno, jestli zmiňuje moji ženu, nebo ne," rozčiloval se Federer.

Všechno je v pohodě

On i jeho reprezentační kolega si po sobotním utkání situaci rozebrali a oba tvrdí, že si vše vyříkali a jejich vztah kvůli nefér jednání manželky švýcarské jedničky nijak neutrpěl.

„Ano, po zápase jsme si promluvili. Všechno je kolem téhle situace naprosto v pohodě. Už jsme dost staří. Jak už jsem říkal, není mezi námi žádná nevraživost. Jsme kamarádi, rozhodně ne nepřátelé. Byl to jen trochu vyhrocený moment," mávl rukou Federer.

V podobném duchu mluvil v Lille i Wawrinka. „Takové maličkosti se stávají. Pro nás to ale není důležité. Už jsme si o tom promluvili hned po zápase, abychom se ujistili, že už to pro nás nebude téma," přitakával vítěz letošního Australian Open.

Federer, jenž k následnému finále proti Djokovičovi kvůli zranění zad ze sobotního tie breaku nenastoupil, se snažil celou debatu o rozpitvávané rozmíšce vtipně uzavřít. „Stan měl ten zápas ze stavu 5:3 ukončit a porazit mě. Já bych si neporanil záda a navíc bychom nemuseli tuhle situaci vůbec řešit," usmíval se rodák z Basileje.

Reklama

Související témata:
  6 : 1, 6 : 3 Vondroušová - Rogersová 6 : 1, 6 : 3 konec
20240426T16 : 30:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová
  Lehečka - Medjedovič dnes 11 : 00
20240427T11 : 00:00+0200
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka vs. Medjedovič
Lehečka
Medjedovič
  Dimitrov - Menšík dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov vs. Menšík
Dimitrov
Menšík
  Macháč - Shelton dnes 15 : 30
20240427T15 : 30:00+0200
Macháč vs. Shelton
Macháč vs. Shelton
Macháč
Shelton