Hlavní obsah

Agassi po pětisetové bitvě v semifinále US Open

NEW YORK

Souboj dvou amerických miláčků, Andre Agassiho a Jamese Blakea ve čtvrtfinále US Open nakonec dopadl lépe pro pětatřicetiletého veterána. Dvojnásobnému vítězi turnaje ve Flushing Meadows se podařilo otočit nepříznivý vývoj zápasu a nakonec svého o deset let mladšího krajana udolal v pětisetovém dramatu.

Článek

Agassi nevstoupil do čtvrtfinále nijak zdařile a úvodní dva sety ztratil shodně v poměru 3:6. "Byl jsem na dně," přiznal manžel Němky Steffi Grafové po utkání. "James mě dokonale vyvedl z rytmu, dělal si co chtěl," dodal.

Blake vstoupil dobře i do třetí sady, v páté hře prolomil Agassiho podání a vedl 3:2. Jenže jeho zkušenější soupeř získal dvě následující hry a poté dokonale využil Blakeových chyb a dovedl set k vítězství.

V tu chvíli bylo jasné, že Agassi je zpět. Čtvrtou sadu také získal v poměru 6:3, pátý set ale přinesl opět vyrovnané drama. O postupu pětatřicetiletého hráče rozhodla až zkrácená hra, kterou získal v poměru 8:6. Celkově oba hráči strávili na kurtu bez devíti minut tři hodiny. Blakeovi nepomohlo k vítězství ani devatenáct es.

Agassi se o postup do finále utká s dalším Američanem Robbym Gineprim, který rovněž v pětisetové bitvě vyřadil osmého nasazeného Guillerma Coriu z Argentiny.

Před branami semifinále zůstala v ženské dvouhře jedna z favoritek Lindsay Davenportová. První hráčka světového žebříčku nestačila ve čtvrtfinále na Jelenu Dementěvovou z Ruska a vyrovnaný duel prohrála ve zkrácené hře třetího setu.

US Open
Muži
Dvouhra - čtvrtfinále:
Agassi (7-USA) - Blake (USA) 3:6, 3:6, 6:3, 6:3, 7:6 (8:6), Ginepri (USA) - Coria (8-Arg.) 4:6, 6:1, 7:5, 3:6, 7:5.
Ženy
Dvouhra - čtvrtfinále:
Dementěvová (6-Rus.) - Davenportová (2-USA) 6:1, 3:6, 7:6 (8:6).
Semifinálové dvojice: Šarapovová (1-Rus.) - Clijstersová (4- Bel.), Pierceová (12-Fr.) - Denemtěvová.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Raymondová, Stosurová (6-USA/Austr.) - Blacková, Stubbsová (1-Zim./Austr.) 5:7, 6:4, 6:4.
Smíšená čtyřhra - semifinále
Hantuchová, Bhúpáthí (SR/Ind.) - Morariuová, M. Bryan (6-USA) 7:6 (7:4), 7:5.

Reklama

  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka