Hlavní obsah

Djokovič na oslavu triumfu zase jedl ve Wimbledonu trávu: Letos chutnala velmi dobře

Londýn

Je první na světě a na většině turnajů si hraje takřka svoji vlastní ligu. Srb Novak Djokovič potvrdil nadvládu nad zbytkem tenisového světa i ve slavném Wimbledonu, kde mu cestu ke třetímu titulu nezatarasil ve finále ani ve skvělé formě hrající Roger Fereder. I letos na oslavu triumfu nevynechal tradiční rituál - s gustem snědl kus wimbledonského trávníku.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Novak Djokovič po wimbledonském triumfu opět jedl trávu.

Článek
Fotogalerie

„Letos chutnala velmi, velmi dobře. Nevím, co tady s ní lidi provedli, ale musím říct, že udělali skvělou práci. Byl jsem ujištěn, že je bezlepková, nezpracovaná a stoprocentně organická a přírodní, takže jsem ji mohl sníst, " smál se po rodák z Bělehradu po vítězném finále.

„Už je to tak trochu tradice. Jako dítě jsem snil o tom, že vyhraju Wimbledon a samozřejmě jsem také snil o tom udělat něco šíleného, pokud by se mi to opravdu podařilo. A tohle bylo jednou z věcí," vysvětloval svůj vítězný rituál.

Ve finále se nenechal rozhodit ani prohraným tie breakem ve druhé sadě. Federerovi, jenž až do finále prohrál jen jediné své podání, dokázal v neděli sebrat servis hned čtyřikrát. Po zásluze se tak radoval z druhého wimbledonského titulu za sebou a třetího celkově.

Radost jako z prvního titulu

„Je to ohromný úspěch. I když už je to třetí titul, mám z něj radost jako z toho prvního. Jsem extrémně pyšný a cítím hlubokou úlevu. To byla první věc, kterou jsem po finále cítil - hlubokou úlevu," zopakoval.

„Na grandslamech hrajete sice každý druhý den, ale máte spoustu věcí mimo kurt. Očekávání od sebe, od svého týmu a lidí kolem vás. Bere to spoustu energie, takže pak přijde úleva, že už je konec. A když si odnášíte trofej, je to mnohem krásnější," popisoval staronový šampión své pocity.

Triumfem v All England Clubu si tak spravil chuť po nedávném prohraném finále French Open se Stanem Wawrinkou.

„Dva roky za sebou jsem byl ve stejné situaci - porážka ve finále ve čtyřech setech, zklamání a zlomené srdce. Jednou z věcí, kterou jsem se ale naučil, je rychle se zotavit, poučit se a posunout se dál. Nemůžu přemýšlet na to, co se stalo před pár týdny na French Open. Bylo pro mě skvělé, že Wimbledon byl za rohem. Dokázal jsem se po těžké porážce mentálně znovu odrazit nahoru," vracel se k nedávnému zklamání.

Třetím wimbledonským triumfem se už vyrovnal svému trenérovi Borisi Beckerovi, jehož přínos si velmi pochvaloval.

„Trochu nám trvalo, než jsem si začali jeden druhému rozumět. On je ... no zkrátka je Němec a já Srb, což je docela rozdíl. Nakonec se nám povedlo najít tu správnou chemii. Tahle trofej patří stejným dílem mně, celému týmu, mojí krásně ženě a rodině. Děkuji všem za podporu, miluju vás," vzkázal Djokovič na závěr.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori