Hlavní obsah

Plíšková musí polevit. Nemám do tenisu takovou chuť, řekla po výbuchu na US Open

New York

Příliš nabitý program nejspíše utavil tenistku Karolínu Plíškovou. Světová osmička na US Open neměla v New Yorku energii, s kterou vlétla do sezóny. Pro nadcházející roky bude přemýšlet o změně složení programu turnajů, aby měla více času na odpočinek.

Foto: Dan Hamilton, Reuters

Karolína Plíšková.

Článek

Na US Open prohrála Karolína Plíšková v pondělním prvním kole s hráčkou z kvalifikace Annou Tatishviliovou. Američanka hrála ostře a riskantně, ale Plíšková působila matně. "Tenis umím, takže o tom to asi nebylo. Asi jsem neměla den, nebyla jsem tam asi tolik hlavou, jak bych měla být," uvažovala Češka.

Plíšková má za sebou po osmi měsících roku už dvacet turnajů, k tomu Fed Cup v Kanadě. Celkem už odehrála 61 zápasů. Žádná z hvězd tolik nemá.

"To na to má asi trošku vliv. Loni jsem to hrála stejně a cítila jsem se dobře, nicméně loňský rok byl jiný než letošní, tolik jsem nevyhrávala. Možná proto přišla i fyzická únava. Necítím se tak, jak jsem se cítila tři měsíce zpátky," řekla Plíšková.

Inspirací Šarapovová?

Vítězka turnaje WTA Tour v Praze a finalistka dalších čtyř turnajů přiznala, že je poněkud skleslejší než dřív. "Nemám do toho takovou chuť. Asi to muselo přijít. Neměla jsem takový výsledek za celý rok, bohužel to přišlo na US Open. Teďka prostě je taková asi horší část roku," uvedla třiadvacetiletá hráčka z Loun.

Bude se muset naučit z turnajů odhlašovat. Třeba jako Ruska Maria Šarapovová, která se necítila fit a odstoupila z US Open. "Holky z desítky mají plán a vědí, co dělají. Nehrají tolik turnajů před grandslamem. Hlavu a patu to má. Uvidím, jak skončí tenhle rok, a podle toho bych ten plán chtěla trošku změnit," řekla Plíšková.

Není ani rozumné dávat všanc pověst a jméno elitní hráčky. To hvězdy nedělají. "To mi možná dojde časem, nad tím jsem ještě nepřemýšlela," řekla Plíšková.

Bojuje o Turnaj mistryň

Grandslamy a velké turnaje mají hráčky povinné, vybírají si menší akce. Na těch se Plíšková domlouvá s trenérem Jiřím Vaňkem. "Když řeknu, že chci jet sem a nechci jet sem, tak toho Jirka moc neudělá, ale plán děláme dohromady. Jemu věřím nejvíc a když řekne, tohle je nesmysl, tak bych to neudělala," řekla tenistka.

Po US Open čekají Plíškovou turnaje v Asii, na kterých bude usilovat o premiérovou účast na Turnaji mistryň v Singapuru. "Budu o to bojovat. Musím najít, ne motivaci, ta mi nechybí, ale trošku sílu a života do svého tenisu," řekla Plíšková.

Reklama

Související témata:
  Mertensová - Siniaková dnes 11 : 00
20240510T11 : 00:00+0200
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová vs. Siniaková
Mertensová
Siniaková
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.