Hlavní obsah

Kvitová se snaží zdržovat v klidu mimo areál US Open

New York

Tenistka Petra Kvitová se snaží na letošním US Open trávit co nejvíc času mimo dvorce. Po prodělané mononukleóze raději moc netrénuje, soustředí se na zápasy a hledá svůj klid.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Petra Kvitová už je na US Open v osmifinále.

Článek

Když letos Kvitová přijela poprvé do tenisového areálu Billie Jean Kingové na US Open, zasáhl ji tradiční hukot a předlidněnost na americkém grandslamu. "Měla jsem hlavu jak balón a byla jsem ráda, že už jedu na hotel. Byl to první den na turnaji a najednou jsem byla úplný mimoň," popsala své pocity.

Proto se snaží u kurtů zdržovat co nejméně. Přesně jako to říkal a dělával v dobách své slávy trojnásobný vítěz turnaje Ivan Lendl. Kvitová se svým týmem bydlí v hotelu u Central Parku na Manhattanu. "Je to tam fajn a klidné," pochvaluje si.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu také vyhovuje grandslamový rytmus; střídání hracího dne s volným. "V mé situaci je skvělé, že je vždy den volna, v kterém zrelaxuju," řekla tenistka. Vždy si zajde na kafe, trochu se projít, jinak tráví čas na pokoji. "Prospím se, podívám na film a to je vše," doplnila.

Naposledy viděla Moneyball, v kterém hraje Brad Pitt manažera baseballového celku MLB a shání a vyměňuje hráče. Americká média hned zbystřila a česká tenistka dostala otázku, zda o baseballu něco ví. "Ne, ale film byl zábavný," řekla.

Pravdou je, že Kvitová působí na US Open letos ve větší pohodě a bere turnaj, na kterém dosud nepřešla 4. kolo, více s nadhledem. "Psychicky se cítím výborně a to je důležité. Proto jsem možná hrála dnes tak dobře," usmála se po jasné výhře ve 3. kole nad Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou 6:2 a 6:1.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík