Hlavní obsah

Na zemi a v poutech! Bývalý skvělý tenista byl během US Open omylem zatčen

New York

Bývalý čtvrtý hráč světového tenisového žebříčku James Blake prožil v New Yorku nezáviděníhodnou epizodu: během US Open byl za použití donucovacích prostředků krátce zatčen. Po čtvrthodině se ukázalo, že pětatřicetiletého Američana mylně identifikoval svědek jako člena gangu překupníků a Blake byl s drobnými zraněními propuštěn. Bývalý tenista od policie požaduje omluvu.

Foto: Profimedia.cz

Někdejší tenista James Blake prožil na letošním US Open nezáviděníhodné chvíle.

Článek

Blakea ve středu srazilo na zem pět policistů civilu a nasadilo mu pouta, když čekal před hotelem na auto, jež ho mělo odvézt do areálu US Open. Někdejší úspěšný tenista, jenž je tmavé pleti, nechtěl přímo tvrdit, že se stal obětí rasismu, ale spíše poukázal na policejní násilí.

"Neřekl bych, že je to tak jednoduché," řekl listu Daily News na otázku, zda byl zatčen kvůli tomu, že je černoch. "Vnímám to jako neopodstatněné policejní násilí, bez ohledu na to, jaké jsem rasy. Možná v tom rasový faktor hrál nějakou roli, každopádně však není důvod, aby někdo dělal komukoli takové věci," uvedl vítěz deseti turnajů ATP, jenž ukončil kariéru před dvěma lety právě na US Open. Z incidentu si odnesl pohmožděniny na noze a tržnou ránu na lokti.

Policie uvedla, že když byl Blake identifikován a zjistilo se, že nemá s gangem překupníků kradených mobilních telefonů nic společného, byl okamžitě propuštěn. Jeho obvinění z přehnaného násilí se bude vyšetřovat interně.

Od newyorské policie Blake žádá omluvu. "Rád bych také dostal vysvětlení, proč se tak chovali. Všichni musí být zodpovědní za své činy, i policie," řekl televizi ABC. Policejní komisař William Bratton řekl, že se snažil s bývalým tenistou telefonicky spojit, ale Blake na zprávy nereagoval.

Reklama

Pavouk - US Open 2015 - dvouhra mužů

  • Čtvrtfinále

  • Srbsko Novak Djokovič Španělsko Feliciano Lopez
    6 : 1; 3 : 6; 6 : 3; 7 : 6
  • Chorvatsko Marin Čilič Francie Jo-Wilfried Tsonga
    6 : 4; 6 : 4; 3 : 6; 6 : 7; 6 : 4
  • Švýcarsko Stan Wawrinka Jižní Afrika Kevin Anderson
    6 : 4; 6 : 4; 6 : 0
  • Francie Richard Gasquet Švýcarsko Roger Federer
    3 : 6; 3 : 6; 1 : 6
  • Semifinále

  • Srbsko Novak Djokovič Chorvatsko Marin Čilič
    6 : 0; 6 : 1; 6 : 2
  • Švýcarsko Roger Federer Švýcarsko Stan Wawrinka
    6 : 4; 6 : 3; 6 : 1
  • Finále

  • 13.09.15      22 : 00 New York
    Srbsko Novak Djokovič Švýcarsko Roger Federer
    6 : 4; 5 : 7; 6 : 4; 6 : 4
  6 : 4, 6 : 2 Siniaková - Brancacciová 6 : 4, 6 : 2 konec
20240508T15 : 40:00+0200
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková
Brancacciová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.