Hlavní obsah

Kvitová zůstane po US Open čtvrtá, Šafářová bude poprvé pátá

New York

Český tenis může mít po US Open dál čtyři zástupce v elitní desítce světových žebříčků. V pořadí ženské dvouhry zůstane Petra Kvitová čtvrtá, Lucie Šafářová se poprvé posune na páté místo a Karolína Plíšková může být desátá. Mezi muži si Tomáš Berdych polepší o místo na pátou příčku.

Foto: Anthony Gruppuso, Reuters

Česká tenistka ve čtvrtfinálovém zápase US Open s Italkou Flavií Pennettaovou.

Článek

Kvitová se na čtvrté místo dostala po zisku titulu v New Havenu. V případě účasti ve finále na posledním grandslamu sezony se mohla posunout na třetí místo před Rusku Marii Šarapovovou. V New Yorku ale dohrála ve čtvrtfinále.

Šafářová sice vypadla na US Open již v 1. kole, ale z šestého místa se posune na páté. Dánka Caroline Wozniacká totiž kvůli prohře s Petrou Cetkovskou již ve 2. kole neobhájila body za loňské finále a klesne za Šafářovou.

V 1. kole vypadla i Karolína Plíšková a osmé místo neudrží. Propadne se určitě o dvě místa a z desítky ji může vytlačit Italka Flavia Pennettaová. K tomu by přemožitelka Kvitové musela US Open vyhrát.

Berdych dohrál v osmifinále, o kolo dříve než loni, ale Japonec Kei Nišikori neobhájil finálovou účast a klesne za českého tenistu.

Oba žebříčky budou mít po turnaji stejné jedničky. Američanka Serena Williamsová i Srb Novak Djokovič mají před svými pronásledovateli obrovský náskok. Navíc jsou oba v semifinále a mají šanci bojovat o titul.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori