Hlavní obsah

A. Radwaňská - Kvitová 6:2, 4:6, 6:3Nevyšlo to. Kvitová ve finále Turnaje mistryň podlehla Radwaňské

Praha/Singapur
Aktualizováno

Petra Kvitová nenavázala na své vítězství z Turnaje mistryň v Istanbulu z roku 2011. Ve finále letošního vrcholu sezóny podlehla Agnieszce Radwaňské, která získala svou první velkou trofej. Polka vyhrála s přehledem první sadu, Kvitová však opět zabojovala a vyválčila druhý set ve svůj prospěch. Jenže třetí sada opět vyzněla pro Radwaňskou, ta tak vyhrála v poměru 6:2, 4:6 a 6:3.

Foto: Joseph Nair, ČTK/AP

Petra Kvitová v utkání s Agnieszkou Radwaňskou.

Článek
Fotogalerie

Pětadvacetiletá Kvitová i o rok starší Radwaňská prošly ze skupin s bilancí výhry a dvou porážek a v semifinále vyřadily favoritky. Kvitová po velkém obratu ve druhém setu a nejlepším výkonu v turnaji zdolala Rusku Marii Šarapovovou a Radwaňská po urputném boji porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou.

Česká tenistka vedla před utkáním nad Radwaňskou ve vzájemných zápasech 6:2. Na Turnaji mistryň se potkaly už popáté, dvakrát vyhrála Kvitová, Radwaňská se dnes radovala potřetí.

Polka přeskočí Kvitovou v žebříčku a Češka zakončí sezónu šestá. V elitní desítce je na konci roku popáté za sebou, nejlépe byla druhá v roce 2011.

Ze Singapuru zamíří Kvitová domů a po krátkém odpočinku se začne připravovat na finále Fed Cupu. Z pozice domácí jedničky by měla o víkendu 14. a 15. listopadu vést české tenistky v pražské O2 areně do boje proti ruským hráčkám.

Na kurt přišla Kvitová poprvé v turnaji se zavázaným pravým stehenním svalem a duel začala dvojchybou. O servis přišla a rozpačitě se pak nesl celý první set, který na chyby 'vyhrála' 16:1. Jen výjimečně dostala skvěle se bránící Radwaňskou do úzkých.

Za stavu 2:5 ukázala Kvitová prstem na kouče Davida Kotyzu. Ten hráčku nabádal, ať nevymýšlí kraťasy a hraje svoji hru, ale ani to nepomohlo a o první set přišla.

Bolestivá grimasa

Občas se Kvitové v obličeji objevila bolestivá grimasa a i při výměně se chytla za obvázanou nohu. I na úvod druhé sady prohrála po dlouhé hře podání, ale bojovala a za stavu 1:3 se nadechla k obratu.

Udělala při úderech krok do kurtu, hrála rychleji a místo chyb posílala na půlku Radwaňské vítězné míče. V šesté hře po sérii tvrdých returnů poprvé vzala Polce podání a dalším brejkem v desáté set získala.

Třetí set nabídl turbulentní vývoj. Kvitová začala agresivně a vedla 2:0, pak dvakrát o servis přišla a rázem prohrávala 2:3. Po dalším zisku podání Polky srovnala na 3:3 a vše pak rozhodla sedmá hra a servis Kvitové.

Češka jeden brejkbol odvrátila, ale nedokázala hru ukončit a po forhendu do sítě prohrávala 3:4. V další hře netrefila ani jeden return a při svém podání zápas prohrála po 53. chybě.

"Je to neuvěřitelné, před čtrnácti dny jsem ani nevěděla, že se sem kvalifikuju. Tenhle titul pro mě znamená vše," řekla Radwaňská po svém prvním velkém triumfu v kariéře. "Zápas to byl vyrovnaný a teď zažívám nepoznané pocity."

Za účast ve finále s jednou výhrou ve skupině pětadvacetiletá Kvitová na Turnaji mistryň vydělala 894 000 dolarů, v přepočtu skoro 22 milionů korun.

Hingisová s Mirzaovou vyhrály suverénně čtyřhru na Masters

Světové deblové jedničky Švýcarka Martina Hingisová se Saniou Mirzaovou z Indie podtrhly skvělou sezónu suverénním triumfem na Turnaji mistryň. Ve finále v Singapuru dnes porazily Španělky Garbiňe Muguruzaovou a Carlu Suárezovou 6:0, 6:3 a vrchol sezóny ovládly bez prohry a bez ztráty setu.

O titul ve dvouhře bude od 11:30 SEČ bojovat v Singapuru Petra Kvitová, která v duelu překvapivých finalistek nastoupí proti Polce Agnieszce Radwaňské.

Pětatřicetiletá Hingisová se radovala z třetího deblového titulu na Masters a prvního po 15 letech. Předchozí dva triumfy získala v letech 1999 a 2000 s Ruskou Annou Kurnikovovou. Mirzaová vítězství obhájila, před rokem převzala trofej pro vítězky čtyřhry, pojmenovanou po Martině Navrátilové, s Carou Blackovou ze Zimbabwe.

Mirzaová s Hingisovou letos vyhrály devět titulů z deseti finálových účastí. Před Masters mimo jiné ovládly grandslamový Wimbledon i US Open. S New Yorkem na závěr roku vyhrály pět turnajů v řadě a celkem 22 zápasů po sobě.

Výsledky tenisového Turnaje mistryň v Singapuru
(tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Dvouhra - finále:
A. Radwaňská (5-Pol.) - Kvitová (4-ČR) 6:2, 4:6, 6:3
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Muguruzaová, Suárezová (8-Šp.) 6:0, 6:3

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori