Hlavní obsah

Náš tým ještě může sílit, tvrdí pyšný kapitán Pála

Praha

2011. 2012. 2014. 2015. Pod všemi českými fedcupovými triumfy posledních pěti let je uvedeno jméno kapitána Petra Pály. Svou funkci plní bývalý tenista zdatně od roku 2007. Začal baráží se Slovenskem, teď už počtvrté dosáhl na vrchol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český fedcupový tým s trofejí pro vítězky Fed Cupu v Praze. Uprostřed Petr Pála.

Článek

Neomrzí to, že?

Pokaždé to bylo nádherné a jiné. Před čtyřmi lety v Moskvě to bylo poprvé, Srbky jsme pak doma porazili 3:1, s Němkami to bylo hotové po třech zápasech. Teď to holky otáčely ze stavu 1:2. Bylo to nádherné finále. Holky byly fantastické vlastně celý rok.

Za zraněnou Šafářovou skvěle zaskočila Plíšková. Dva body od Petry Kvitové tentokrát ani nebyly třeba. Může být fedcupový tým ještě silnější?

Základna je široká, což je vidět, kolik holek tenhle rok Fed Cup hrálo. Je to obrovská výhoda mít takové možnosti. Lucka Šafářová měla fantastickou sezónu, ale kvůli zánětu v zápěstí nemohla hrát. Kája Plíšková to zvládla velmi dobře. Jsem rád, že všechny v náročném programu takhle hrají.

A ty mladší jako Allertová a Smitková se vedle nich něco přiučí.

Tým je pořád silný a lepší se tím, že se objevují další hráčky, které mohou zaskočit za tu druhou. Nemusí být pokaždé všechny zdravé, nemusí se jim to hodit do programu... Ale všechny, co hrály, udělaly strašně moc. V tom je naše síla.

Třikrát se finále konalo v Praze, příští rok vás každopádně čekají jen zápasy venku.

Jestli vyjde všechno podle předpokladů, tak by to byla paráda... Teď budeme hrát venku, ale to není žádná tragédie. Příště začínáme v Rumunsku, není to daleko, hrát se bude na tvrdém povrchu, na němž se hrají i předcházející turnaje, pak je týden volno... Musíme se na to zase připravit.

Reklama

  Medveděv - Lehečka zítra 11 : 00
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka