Hlavní obsah

OBRAZEM: Ostříhaný, bez extravagancí. Jak se vám nový Berďa líbí?

Melbourne

Extravagancím v podání české tenisové jedničky je konec. Tomáš Berdych ve třiceti letech změnil dodavatele sportovního vybavení a do nového roku vstoupil ostříhaný a uhlazený. Pruhované triko ve stylu argentinské fotbalové reprezentace či květovaný vzor připomínající havajskou košili už od něj nečekejte. Na Australian Open se představuje ve zcela novém střihu.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Tomáš Berdych po postupu v 1. kole Australian Open.

Článek
Fotogalerie

Většinu kariéry spolupracoval s Nike, poslední tři roky pak byl Tomáš Berdych osamělým ambasadorem oděvní firmy H&M. Právě švédská značka ho zásobovala oblečením, kterým nejednou šokoval.

Firma však své působení v tenise nečekaně ukončila, a tak Tomáš musel rychle shánět náhradu. Plácl si s německým adidasem, mělo by jít o smlouvu kolem 50 miliónů korun ročně.

„Tomášův postup do špičky hvězdného žebříčku ATP jsme sledovali mnoho let a nyní jsme velice potěšeni, že ho můžeme přivítat v tenisové rodině naší značky. Jeho plynulá, intenzivní hra a přesný sportovní pohyb po kurtu jej činí ideálním hráčem, který posune naši kolekci Barricade do nových výšek," rozplývá se Andrea Swick, vedoucí tenisové sekce adidasu.

Loni německou firmu opustil Andy Murray. Pouze obuv dodává Novaku Djokovičovi, a tak je šestý hráč světa Berdych žebříčkově nejvýše postaveným reprezentantem tří pruhů. Dalším je Jo-Wilfried Tsonga, z žen potom Simona Halepová, Caroline Wozniacká, Ana Ivanovičová či Garbine Muguruzaová.

Berdych v 1. kole úvodního grandslamu sezóny v Melbourne porazil Inda Yukiho Bhambriho 7:5, 6:1 a 6:2. Nyní bude hrát s kvalifikantem Mirzou Bašičem z Bosny.

Jak se vám nový Berďa líbí...?

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori