Hlavní obsah

Kvitová počítá se startem v 1. kole Fed Cupu v Rumunsku

Petra Kvitová by měla vést tenistky v utkání 1. kola Fed Cupu v Rumunsku. Dvojnásobná wimbledonská vítězka to dnes řekla Radiožurnálu a serveru iDnes po vyřazení ve 2. kole Australian Open v Melbourne. České obhájkyně titulu vstoupí do letošního ročníku soutěže družstev 6. a 7. února v Kluži.

Foto: Aaron Favila, ČTK/AP

Česká jednička Petra Kvitová na Australian Open.

Článek

Světová šestka Kvitová prohrála nečekaně ve 2. kole úvodního grandslamu sezony s domácí Darjou Gavrilovovou dvakrát 4:6. "Musím potrénovat, dostat se zpátky do kondice. Chystám se nastoupit ve Fed Cupu v Rumunsku," řekla poté Kvitová. "Bude fajn podstoupit dalších pár utkání. Doufám, že se vrátím silnější."

Nominaci na zápas v Rumunsku kapitán Petra Pála oznámí oficiálně příští úterý. Kvitovou by mohly doplnit světová devítka Lucie Šafářová, pokud bude zdravá po vleklé nemoci, Karolína Plíšková (12. WTA), Barbora Strýcová (48.), Lucie Hradecká (53.) či Denisa Allertová (66.) nebo i deblistka Andrea Hlaváčková.

Rumunky můžou být nebezpečné, pokud nastoupí světová dvojka Simona Halepová, kterou ale začátkem roku trápila obnovená bolest achilovky a v Melbourne vypadla dokonce už v 1. kole. V rumunské nominaci se můžou objevit Irina-Camelia Beguová (31. WTA), Monica Niculescuová (40.) a Alexandra Dulgheruová (61.)

České tenistky Fed Cupu v současnosti vládnou. Loni porazily ve finále v Praze Rusky 3:2 na zápasy, obhájily titul a soutěž vyhrály počtvrté za posledních pět let.

Reklama

Související témata: