Hlavní obsah

Kyrgios má zakázanou činnost. Na kurt ho pustí dřív, když splní speciání podmínku

Londýn

Tenisová asociace ATP suspendovala australského tenistu Nicka Kyrgiose do 15. ledna za nesportovní chování na turnaji v Šanghaji. Protože neprokázal dostatek snahy a odchodil zápas druhého kola, po němž navíc urazil diváka, musí také zaplatit další pokutu.

Kyrgios "odchodil" zápas se Zverevem

 
Článek

Jednadvacetiletý kontroverzní Australan nesmí hrát turnaje po dobu osmi týdnů a přijde o 25 000 dolarů (614 tisíc korun). Po zimní pauze mu zákaz činnosti vyprší až den před Australian Open, ale pokud bude spolupracovat a splní podmínky ATP, může se vrátit výrazně dříve.

Tenisová asociace nabídla Kyrgiosovi dohodu. Pokud tenista absolvuje sezení u sportovního psychologa, bude mu trest zkrácen na pouhé tři týdny. Kyrgios nicméně ukončil sezónu, protože kvůli trestu přišel o šanci probojovat se na Turnaj mistrů.

Čtrnáctý hráč světového žebříčku v Šanghaji odchodil zápas s Němcem Mischou Zverevem. Většinou žádnou snahu ani nepředstíral. Diváci ho vypískali, s jedním z nich se pak dostal do potyčky. Hned poté mu ATP vyměřila první pokutu 16 500 dolarů (405 000 korun).

"Jeho chování bylo nepřijatelné a neuctivé směrem k fanouškům i k tenisu," uvedlo vedení ATP v prohlášení. Představitelé asociace doufají, že během nucené pauzy se Kyrgios nad sebou zamyslí. "Pokud se mu dostane podpory, je možné, že se vrátí s lepší mentalitou a silnější než dříve," uvedl šéf ATP Chris Kermode.

Kyrgios vzkázal, že svého chování lituje. "Rozhodnutí ATP respektuji a chápu. Volný čas teď využiju k tomu, abych zapracoval na sobě na kurtu i mimo něj," slíbil talentovaný tenista, jenž už loni pykal za nevhodné poznámky ke švýcarskému soupeři Stanu Wawrinkovi o jeho přítelkyni.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori