Hlavní obsah

Srbsko - Rusko 2:0Francouzi druhými čtvrtfinalisty. Djokovič přemohl bolest ramene a vyhrál

Niš
Aktualizováno

Stejně jako australští tenisté si vedli i ti francouzští. V utkání na japonské půdě neztratili ani set a už po čtyřhře je o jejich postupu rozhodnuto. V dnešních čtyřhrách budou na postup útočit třeba Srbové, jejichž hvězda Novak Djokovič se včera dlouho trápila, nechala si ošetřit rameno, aby pak otočila zápas s Daniilem Medveděvem, který ve čtvrtém setu skrečoval. O poslední šanci se dnes porvou obhájci titulu z Argentiny, kteří jak bez Del Potra tak i Del Bonise prohrávají doma s Itáliíí 0:2

Srbsko - Rusko sestřih utkání.Video: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Prvním postupujícím do čtvrtfinále Davisova poháru jsou tak Francouzi. Obrovští favorité i bez Tsongy a Monfilse zcela jednoznačně přehrávají Japonce. Ti bez jedničky Nišikoriho nemají tak kvalitní hráče a zatím neuháli na domácí půdě ani set.

Dvanáctinásobný grandslamový vítěz a druhý hráč světa Djokovič je jediným z elitní desítky žebříčku, který první kolo hraje. Po brzkém vyřazení z Australian Open si chtěl spravit náladu,ale v srbském  Niši začal jako ve zlém snu. S Medveděvem prohrával 3:6 a 0:3 a rameno ho při servisu očividně limitovalo. Nakonec však slavil výhru.

Medveděv, daviscupový debutant a 63. hráč žebříčku, po dvou a čtvrt hodině zápas vzdal kvůli problémům s nohou. První bod pro Srby předtím získal Viktor Troicki po pětisetové bitvě a odvráceném mečbolu Karenu Chačanovovi.

Vyrovnaně po dvou singlech hrají Němci doma s Belgičany a také Chorvaté se Španěly. Hostům připravil v Osijeku šok domácí Franko Škugor, když přehrál 3:2 Pabla Carreňa. "Davis Cup je specifický, fanoušci z vás vždycky dostanou 130 procent. Určitě je to jedno z mých největších vítězství," radoval se Škugor. Vzápětí španělský tým uklidnil Roberto Bautista výhrou ve třech setech nad Antem Pavičem.

Blízko pádu do baráže jsou obhájci titulu z Argentiny. Bez zraněného strůjce loňského triumfu Juana Martína del Potra prohrávají s Italy už 0:2, postup mohou v sobotu v deblu dokonat Bolelli se Seppim.

Dominantní jsou ve svém duelu s oslabeným Švýcarskem Spojené státy. Jack Sock i John Isner jednoznačně potvrdili své žebříčkové postavení proti švýcarské druhé garnituře a už v noci ze soboty na neděli českého času si mohou zajistit postup do čtvrfinále.

O poznání dramatičtější to bude v kanadské Ottawě. Tam po úvodní výhře britské komety začátku sezóny Daniela Evanse, nepotvrdil své lepší žebříčkové postavení mladý Kyle Edmund a domácímu ranařovi a deblovému partnerovi Radka Štěpánka Vaskovi Pospisilovi podlehl jasně 0:3.

1. kolo Světové skupiny tenisového Davisova poháru:
Japonsko - Francie 0:3 po druhém dnu,
Německo - Belgie 1:2 po druhém dnu,
Argentina - Itálie 0:2 po prvním dnu,
Chorvatsko - Španělsko 1:1 po prvním dnu,
Srbsko - Rusko 2:0 po prvním dnu,
Kanada - Velká Británie 1:1 po prvním dnu.
USA - Švýcarsko 2:0 po prvním dnu.
Utkání Austrálie - Česko zde.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori