Hlavní obsah

Berdych je bez superkouče. S Ivaniševičem ukončil po necelém roce spolupráci

Praha
Aktualizováno

Pouhých deset měsíců měl Tomáš Berdych superkouče. Nyní se však cesty české jedničky a legendárního Gorana Ivaniševiče rozcházejí a jedenatřicetiletý tenista se bude připravovat se zbytkem týmu.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Tomáš Berdych na letošním French Open.

Článek

„Goran a já už nebudeme spolupracovat,“ uvedl jednatřicetiletý Tomáš Berdych na sociálních sítích. "Naši společnou cestu jsem si užil a nadále zůstaneme dobrými přáteli. Do budoucna mu přeji vše nejlepší. Za svými cíli teď půjdu se svým současným týmem,“ dodal čtrnáctý hráč světa.

S Goranem Ivaniševičem, wimbledonským vítězem, začal Berdych spolupracovat loni na začátku srpna. Bývalý úspěšný chorvatský tenista tehdy doplnil v týmu Luku Kutanjace a kondičního kouče Azuze Simčiče.

Oba si vzájemnou spolupráci pochvalovali a doufali, že se jim společnými silami podaří splnit Berdychův velký sen, vyhrát grandslam. Na začátku října Berdych ovládl turnaj v čínském Šen-čenu, avšak na prestižní Turnaj mistrů se mu nepovedlo kvalifikovat. A ani letošní sezóna pro něj nezačala nejlépe.

Na začátku ledna se sice na turnaji v Dauhá dostal až do semifinále, avšak na grandslamovém Australian Open vypadl už ve třetím kole, kdy jej vyřadil Roger Federer, a ani další turnaje neproběhly podle jeho představ. V antukové části sezóny, v Monte Carlu, Madridu a Římě neprošel shodně přes osmifinále. Až týden před French Open se v Lyonu probil až do finále, ve kterém po velké bitvě podlehl domácímu Jo-Wilfriedu Tsongovi.

Na Roland Garros ale přišlo další velké zklamání, když rodák z Valašského Meziříčí skončil už ve druhém kole. Během zápasu ho navíc trápila bolavá záda. Po nevýrazných výsledcích se tak nakonec rozhodl pro změnu a o návrat mezi nejlepší se pokusí bez superkouče.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík