Hlavní obsah

Tenisté gratulují Plíškové k postu světové jedničky. Kerberová varuje před tlakem

Londýn/Praha

Od pondělí bude mít ženský tenis novou královnu. Na trůn usedne česká hvězda Karolína Plíšková. Pětadvacetileté hráčce nyní přichází hodně gratulací a mezi nimi nechybí ani ty od dalších slavných jmen. „Je to velká honička, být světová jednička,“ napsal na sociální sítě Radek Štěpánek. Angelique Kerberová by o tom mohla vyprávět a svou nástupkyni proto upozorňuje, že to nebude mít jednoduché.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Česká tenistka Karolína Plíšková.

Článek

Bude historicky třiadvacátou ženskou a první českou světovou jedničkou. Karolíně Plíškové se splnil další ze snů a od příštího týdne bude kralovat tenistkám. K úspěchu pětadvacetileté hráčce gratulují nejen její blízcí ale i celý tenisový svět. Třeba Radek Štěpánek vymyslel rýmovačku. „Je to velká honička, být světová jednička,“ napsal na sociální sítě. „Je skvělé, že naše země má opět hráče, který povládne světovému žebříčku,“ dodal dál.

„Být jedničkou je nejvyšší vyznamenání v našem sportu. Karolína je příkladnou sportovkyní na kurtu i mimo něj a tenhle skvělý moment kariéry si zaslouží,“ prohlásil šéf ženské tenisové asociace WTA Steve Simon. S gratulací přispěchala i Kristina Mladenovicová. „Jsem na tebe pyšná,“ uvedla francouzská tenistka.

„Hraje výborně, letos už pár titulů získala a myslím, že si to zaslouží. Po Sereně má nejlepší servis. Takže bravo,“ řekla Simona Halepová, která teď bude v žebříčku Plíškovou pronásledovat.

Být světovou jedničkou ale není jednoduché, o tom ví své i Angelique Kerberová, která v čele žebříčku strávila čtyřiatřicet týdnů. „Je na vás kladen mnohem větší tlak. Okolí i vy sama máte od sebe mnohem větší očekávání,“ uvedla devětadvacetiletá Němka na webu Wimbledonu.

„Musíte se naučit hodně nových věcí. Získáváte nové zkušenosti, všechno je najednou mnohem náročnější. Máte dobré i špatné chvilky. Tím vším si musíte projít,“ upozorňuje svou nástupkyni. „Je mnohem těžší se tam udržet než se tam dostat. Jedničkou se musíte naučit být," uzavírá dvojnásobná grandslamová vítězka.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori