Hlavní obsah

Vaidišová nevyzrála na Clijstersovou ani v San Diegu

SAN DIEGO

Tenistka Nicole Vaidišová v semifinále turnaje v San Diegu opět ztroskotala na Belgičance Kim Clijstersové. Stejně jako před týdnem ve Stanfordu podlehla sedmnáctiletá česká hráčka bývalé světové jedničce, která plní v Kalifornii roli nejvýše nasazené, v sobotu ve dvou setech. První sadu prohrála Vaidišová hladce 2:6, ve druhé soupeřku potrápila, ale nakonec set ztratila v tie-breaku, v němž už nebodovala.

Článek

Díky další semifinálové účasti se Vaidišová v pondělním světovém žebříčku poprvé posune do elitní desítky na devátou pozici. V "top ten" byla z českých tenistek naposledy Jana Novotná v srpnu roku 1999. Za postup mezi nejlepší čtveřici v San Diegu obdrží Vaidišová prémii 51 tisíc dolarů z dotace 1,34 miliónu.

Clijstersová se o 33. titul v kariéře utká s turnajovou dvojkou Marií Šarapovovou z Ruska, která vyřadila Švýcarku Patty Schnyderovou. V utkání s Vaidišovou Belgičanka navzdory potížím se zády, které ji trápí celý týden, skvěle začala a hned vzala soupeřce podání. Podruhé prorazila servis české tenistky v páté hře a ujala se vedení 4:1.

"Cítila jsem se dobře, měla jsem pocit, že jsem hbitější než v předchozím zápase. Měla jsem štěstí, že (Vaidišová) udělala v prvním setu několik chyb," řekla po utkání novinářům Clijstersová.

Vaidišovou mrzel druhý set

Druhý set zahájila Vaidišová tím, že si dvakrát prohrála podání a skóre 0:3 vyhlíželo hrozivě. Pak se ale začala svým agresivním tenisem prosazovat.

"Nehrála jsem moc chytře, hlavně v prvním setu. Ve druhém jsem to změnila, ale koncovku jsem ztratila. Ve druhé sadě jsem měla řadu šancí a mrzí mě, že jsem je nevyužila," uvedla Vaidišová na tiskové konferenci.

Ve čtvrtém gamu vzala soupeřce podání, což se jí předtím při čtyřech příležitostech nepovedlo. Vzápětí uspěla při brejkbolu znovu a vyrovnala na 4:4. Hráčky si pak udržely podání a set dospěl do tie-breaku, který Vaidišová začala dvojchybou. Poté následovala série dalších chyb a utkání zakončila po 78 minutách bekhendovým úderem do sítě.

"Tou dvojchybou jsem udala tón. Pak jsem zase zahrála několik hloupých míčů, bylo to stejné jako v prvním setu," konstatovala Vaidišová.

Její přemožitelka, úřadující šampiónka US Open a současná dvojka světového žebříčku, se pokusí proměnit v triumf svou druhou finálovou účast v San Diegu. V roce 2003 nestačila Clijstersová v závěrečném utkání na krajanku Justine Heninovou-Hardenneovou. Se Šarapovovou, která letos vytěžila ze čtyř finálových startů vítězství jen v Indian Wells, má Belgičanka stoprocentně úspěšnou bilanci 4:0.

SAN DIEGO
Dvouhra - semifinále:
Clijstersová (1-Bel.) - Vaidišová (7-ČR) 6:2, 7:6 (7:0), Šarapovová (2-Rus.) - Schnyderová (5-Švýc.) 7:5, 6:4.
WASHINGTON
Dvouhra - semifinále:
Murray (8-Brit.) - Tursunov (7-Rus.) 6:2, 7:5.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori