Hlavní obsah

Deblkanoisté Jiras, Máder byli na SP v Augsburgu druzí

AUGSBURG

Deblkanoisté Marek Jiras s Tomášem Mádrem zakončili Světový pohár druhým místem na kanále v německém Augsburgu. Závěrečný třetí závod seriálu vyhráli slovenští favorité Pavol a Peter Hochschornerové, kteří českou dvojici porazili o více než osm sekund.

Článek

Bronzoví olympijští medailisté ze Sydney Jiras, Máder pokazili semifinálovou jízdu, v níž si připsali šest trestných sekund a do finále postoupili z pátého místa. Jízdu o medaile však zvládli čistě a zaostali jen o 16 setin sekundy za slovenskými suverény.

Jiras s Mádrem si tak zopakovali dva týdny starý výsledek z pražské Troji, kde podlehli také Hochschornerům. Pátí v Augsburgu skončili úřadující mistři světa Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem, kteří rovněž pokazili semifinále, v němž inkasovali osm trestných sekund. Ve finále zajeli třetí čas.

Semifinále naopak vyšlo v závodu kajakářů Ivanu Pišvejcovi, jenž v něm obsadil druhou pozici. Ve finále se však dotkl dvou branek a klesl na konečné osmé místo. Vyhrál Němec Alexander Grimm před krajanem Erikem Pfannmöllerem. Senzační vítěz z Prahy Vavřinec Hradílek neprošel v Německu kvalifikací.

V neděli se rozloučí se Světovým pohárem singlkanoisté a kajakářky.

Muži - K1:
1. Grimm 182,67 (0 trestných sekund), 2. Pfannmöller (oba Něm.) 183,91 (0), 3. Kurt (Švýc.) 184,28 (0), ...7. Pišvejc 187,06 (6), v semifinále 22. Hilgert, v kvalifikaci 42. Hradílek (všichni ČR).
Muži - C2:
1. Pavol Hochschorner, Peter Hochschorner (SR) 204,43 (0), 2. Jiras, Máder (ČR) 212,76 (6), 3. L. Škantár, P. Škantár (SR) 214,25 (2), ...5. Volf, Štěpánek 217,72 (10), v kvalifikaci 21. Pospíšil, D. Mrůzek (všichni ČR).

Reklama