Hlavní obsah

Plavkyně Klosová má limit na olympijské hry

COLUMBIA

Česká plavkyně Petra Klosová splnila na mítinku v americkém Missouri limit na olympijské hry. V B finále závodu na 100 metrů znak vyhrála v času 1:02,98 minuty a zatím má jistotu startu v Pekingu. Jednadvacetiletá Klosová studuje v Dallasu a trénuje u Steva Collinse, kouče slovenské hvězdy Martiny Moravcové.

Článek

S limitem mezinárodní plavecké federace FINA, který má hodnotu 1:01,70 minuty, mohou na olympiádu dva reprezentanti jedné země. S mírnějším kritériem, které Klosová překonala o 31 setin, smí do Pekingu jen jeden plavec. V České republice pravděpodobně nikdo další limit B nezaplave.

Z loňska mají mírnější kritérium kraulaři Květoslav Svoboda a Jana Klusáčková-Myšková a prsař Jiří Jedlička. Všichni se však musejí zúčastnit letního mistrovství republiky a k limitu se přiblížit na 98 procent.

O víkendu při Velké ceně Českých Budějovic zaplaval limit B také Martin Verner, jeho výkon 50,20 sekundy na 100 m volný způsob ale nemůže být uznán, neboť závod nebyl mezi podniky, na nichž lze limity plnit.

Reklama

Související témata: