Hlavní obsah

Nejlepším českým plavcem loňského roku je Martin Verner

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Martin Verner z Komety Brno byl vyhlášen nejlepším českým plavcem loňského roku. Druhý v anketě Českého svazu plaveckých sportů skončil Květoslav Svoboda ze Znojma a třetí místo obsadila Petra Chocová z České Lípy. Výsledky dnes byly slavnostně vyhlášeny v Českých Budějovicích.

Článek

Ocenění pro nejlepšího juniora získal Jan Šefl ze Slavie Plzeň, v kategorii dálkových plavců zvítězili Rostislav Vítek a Jana Pechanová z Komety Brno. Prvenství v kategorii synchronizovaných plavkyň si odnesly Soňa Bernardová a Alžběta Dufková z Tesly Brno a nejlepší skokankou do vody se stala Tereza Zákostelská ze Slavie Praha.

Vítěz ankety Verner, svěřenec trenéra Zdeňka Tobiáše, skončil na loňských olympijských hrách v Pekingu na 21. místě v závodě na 100 metrů volný způsob v novém národním rekordu, což byl nejlepší výsledek českých plavců. Navíc se jako první Čech v historii dostal v této disciplíně pod hranici 49 vteřin.

Svoboda skončil šestý ve finále loňského mistrovství Evropy v krátkém bazénu na 200 metrů volný způsob, Chocová obsadila na stejném šampionátu rovněž šesté místo ve finále na 200 metrů prsa.

Ve veteránské kategorii masters si odnesli prvenství Rudolf Šmerda z PVK Brno a Christa Svobodová z Chemičky Ústí nad Labem.

Vyhlášení ankety se v Českých Budějovicích uskutečnilo v předvečer zahájení zimního mistrovství republiky v padesátimetrovém bazénu. To je pro plavce prvním kvalifikačním závodem na červencové MS v Římě.

Reklama

Související témata: