Hlavní obsah

Hilgertová byla na závěr SP ve vodním slalomu druhá

AUGSBURG

Dvojnásobná olympijská vítězka ve vodním slalomu Štěpánka Hilgertová obsadila druhé místo v závěrečném závodu Světového poháru v Augsburgu. Jednačtyřicetiletá kajakářka dnes prohrála jen se Slovenkou Janou Dukátovou a vyrovnala tím letošní české maximum v seriálu.

Článek

Marie Řihošková, která byla druhá v sobotu v nově zavedeném závodu kanoistek, vybojovala mezi kajakářkami čtvrté místo. Na trati v olympijském kanálu z roku 1972 sice zajela těsně druhý nejrychlejší čas, o lepší umístění ji ale připravily tři doteky s brankami.

Mnohem hůře dopadla vítězka dopoledního semifinále Britka Laura Blakemanová, která nakonec po dvou neprojetých brankách celou finálovou desítku uzavírala.

Z prvenství mezi kanoisty se radoval Francouz Tony Estanguet. Češi po nevydařené kvalifikaci neměli zastoupení ani v semifinále.

Pro trenéra české reprezentace Jiřího Pulteru byl poslední závod Světového poháru náznakem zlepšující se pohody v týmu, neboť v předchozích dvou dílech ve francouzském Pau a v Bratislavě čeští vodáci vůbec na stupně vítězů nedosáhli.

"Začátek nebyl žádný zázrak, ale tento víkend to hodně vylepši," řekl v rozhovoru pro ČTK Pultera. "Hlavně si myslím, že konečně všichni zajeli to, co umí. Kromě singlířů jeli s větším přehledem, ve větším klidu. To je dobrá tečka před přípravou na mistrovství světa," prohlásil trenér.

Na nevýrazných výkonech českých lodí v úvodních dvou závodech se podle něj mohla projevit nová pravidla, podle nichž se finále jede od nuly a nesčítá se se semifinálovou jízdou. "S jistotou to povědět nemůžu, ale je pravda, že konkurence si to mohla vyzkoušet na jiných závodech, zatímco my jsme skočili rovnou do Světového poháru," přemítal.

Jeho svěřenci budou mít v příštím týdnu volno, pak se budou týden připravovat individuálně, než se vydají na soustředění na trať do španělského Seu, dějiště zářijového světového šampionátu. Tam vyrazí také deblkanoisté Marek Jiras a Tomáš Máder, kteří Světový pohár vynechali.

Závěrečné závody SP ve vodním slalomu v Augsburgu:
Muži - C1:
1. Estanguet (Fr.) 104,66 (0 tr. sekund), 2. Tasiadis -1,60 (0), 3. Benzien (oba Něm.) -2,51 (0), ...24. Indruch, 26. Ježek, 27. Gebas (všichni ČR) - vyřazeni v kvalifikaci.
Ženy - K1:
1. Dukátová (SR) 116,00 (0), 2. Hilgertová (ČR) -4,16 (0), 3. Bongardtová (Něm.) -5,77 (0), 4. Řihošková (ČR) -6,27 (6), ...26. Pavelková (ČR) - vyřazena v kvalifikaci.

Reklama