Hlavní obsah

Volf se Štěpánkem budou o medaile bojovat na nové lodi

PRAHA

Smolnou sezónu prožili deblkanoisté Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf, kteří na mistrovství světa skončili těsně čtvrtí. A tak se rozhodli pro změnu. Mají novou loď, takovou, na které jezdí úspěšní slovenští bratři Hochschornerové. „Uvidíme, jak nám to s ní půjde. Snad příští rok přivezeme medaili,“ přejí si „Volfíci“, jak se Štěpánkovi s Volfem přezdívá.

Článek

Uplynulá sezóna neproběhla podle jejich představ. Deblkanoisté Ondřej Štěpánek a Jaroslav Volf se úplně nesžili s novými pravidly a na mistrovství světa pak těsně skončili čtvrtí. "Od medaile nás dělil kousek. Byli jsme z toho trochu zklamaní," přiznal Jaroslav Volf.

Chmury jsou zažehnány a úspěšní vodní slalomáři už vyhlížejí novou sezónu. "Po světovém šampionátu jsme měli necelý měsíc volno. Oba jsme chodili ambulantně do lázní a na masáže. Teď už měsíc a půl trénujeme na nové lodi," prozradil Ondřej Štěpánek. "Na téhle lodi jezdí i slovenští bratři Hochschornerové. Dlouho jsme měli lodě, které jsme si sami připravili, tak chceme vyzkoušet něco jiného," prohlásili Volfíci.

Pozitiva převažují

První dojmy stříbrných medailistů z olympiády v Pekingu nebyly špatné. "Odpouští malé chyby. Je klidnější než ta naše předchozí a drží lépe směr. O něco hůř se s ní ale zatáčí," vysvětloval třicetiletý Štěpánek. "Ale pozitiva převažují nad negativy. teprve si na ni zvykáme, tak uvidíme. Vše se ale ukáže až při prvních závodech," dodal háček Volf.

Nová loď bude bronzovým medailistům z olympijských her v Aténách vyrobena na míru. "Má menší špičku, tak nám výrobce slíbil, že ji trochu zvedne. Během čtrnácti dnů bychom ji měli dostat upravenou," pochlubil se třicetiletý Volf.

Během vánočních svátků budou mít deblkanoisté volněji. Pak se opět vrhnou do přípravy naplno. "Hned v pondělí 4. ledna pojedeme do Bedřichova na běžky. Když nebude sníh, tak budeme běhat po svých. Začátkem března pak zamíříme na soustředění do Atén. Tam dostane loď zabrat, protože v olympijské kanálu je těžká voda," řekl zadák Štěpánek. A cíl pro příští rok? "Přivézt nějakou medaili," uzavřel Štěpánek.

Reklama