Hlavní obsah

Tři české posádky postoupily na veslařském SP přímo do semifinále

MNICHOV

Tři české posádky postoupily ve druhém závodu Světového poháru ve veslování v Mnichově přímo do sobotního semifinále. Své první starty proměnily ve vítězství skifařka Miroslava Knapková, dvojskif David Jirka, Petr Vitásek a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Jan Vetešník, Ondřej Vetešník.

Foto: Alik Keplicz, ČTK/AP

Skifař Ondřej Synek

Článek

Svou úvodní rozjížďku vyhrál i skifař Ondřej Synek, jenž však kvůli vysokému počtu startujících ve své disciplíně postoupil jen do čtvrtfinále. Blízko k přímému postupu do finále měl dvojskif sester Jitky a Lenky Antošových, ale dojel druhý a musí do oprav.

Start v opravách, které se většinou konají dnes odpoledne, čeká i čtyřku bez kormidelníka Michal Horváth, Milan Bruncvík, Milan Doleček, Jan Gruber (třetí), dvojskif Jakub Houska, Ondřej Lůžek (čtvrtí), dvojskif lehkých vah Adam Kapa, Petr Čabla (čtvrtí), párovou čtyřku Jan Andrle, Petr Ouředníček, Petr Buzrla, Martin Basl (čtvrtí) a druhou čtyřku bez kormidelníka Petr Melichar, Jan Pilc, Jakub Koloc, David Szabo (pátí).

Reklama